SİNOP MANTISI
SİNOP MANTISI Bir çoğumuzun aklına mantı değince sarmısaklı yoğurt gelir.Bende aynı düşüncedeydim,ta ki Sinop Mantısını deneyene ka...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/sinop-mantisi.html
SİNOP MANTISI
Bir çoğumuzun aklına mantı değince sarmısaklı yoğurt gelir.Bende aynı düşüncedeydim,ta ki Sinop Mantısını deneyene kadar.Hamuru bildiğimiz normal mantı hamuru ama üzerine dökülmüş tereyağı ve ceviz bu kadar mı yakışır.?Deneyiniz beğeneceksiniz:)
MALZEMELER:
Hamuru için:
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
alabildiğince un
İÇİ İÇİN:
Yarım kilo kıyma
2 adet kuru soğan
tuz- karabiber
HAŞLAMAK İÇİN
2- 2,5 litre su
1 yemek kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
250 gr tereyağı
250 gr iri çekilmiş ceviz içi
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesinden daha sert bir hamur yoğuralım.Hamuru üzeri kapalı olarak yarım saat dinlendirelim .Bu arada iç malzememizi hazırlayalım. Soğanı rendeleyelim,kıyma ve baharatlarla güzelce karıştıralım.
Dinlenen hamurumuzu 2 bezeye ayıralım. Hamuru 2-3 milim kalınlığında açalım ve 2 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim ve tekrar kare olacak şekilde küçük parçalar halinde keselim( Normal mantı hamuru keser gibi).Her karenin ortasına yeteri kadar iç malzememizden koyalım.Önce ÜÇGEN ŞEKLİNDE katlayalım,daha sonra 2 UCU BİRBİRİNE BİRLEŞTİREREK KULAK ŞEKLİ verelim. Hamurları kaynayan tuzlu- yağlı suya atalım ve yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Pişen hamurları süzelim ve servis tabağına alalım. Tereyağını eritelim ve üzerine dökelim.Ceviz serpelim Sıcak servis yapalım AFİYET OLSUN
NOT: Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz.