SODALI MİLFÖY BÖREĞİ
SODALI MİLFÖY BÖREĞİ( 20 ADET) El açması tadında
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/sodali-milfoy-boregi.html
SODALI MİLFÖY BÖREĞİ( 20 ADET)
El açması tadında
MALZEMELER:
1 paket milföy ( 1 kilo)
2 adet yufka
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
250 gr beyaz peynir
150 gr kaşar rendesi
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
SOSU İÇİN:
1 şişe soda
2 adet yumurta
YAPILIŞI:
Milföylerin uç kısımlarını inceltmeden iki adet milföyü yanyana hafifce büyütelim. Yağlanmış fırın tepsimize yeteri kadar milföy hamurunun 1. katını yerleştirelim.Üzerine düzgünce kenarları dışarıda kalacak şekilde yufkaları serelim. Kıyılmış dereotu, maydanoz ve peynirlerle karıştırdığımız iç malzemeyi serpelim. Yufkanın kenarlarını düzgünce üzerlerine kapatalım. Kalan milföyleride aynı işlemden geçirip en üste yerleştirelim. Böreğimizi dilimlere keselim. Bir kapta çırptığımız yumurta ve sodayı böreğimizin her yanına dökelim. 180 derecede üzerleri kızarana değin pişirelim.
NOT:BU ÖLÇÜ BÜYÜK FIRIN TEPSİSİ İÇİNDİR. DAHA KÜÇÜK TEPSİDE YETERİ KADAR MİLFÖY VE 1 ADET YUFKA KULLANINIZ.
NOT: Milföyleri açarken kenarlara bastırırsanız milföyler kabarmaz.
NOT: Dilediğiniz iç malzemeyle yapabilirsiniz. Ben 1 tepsi peynirli, 1 tepsi kıymalı yaptım.
NOT: Böreğinizi hazırlayıp, dolaba koyabilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde pişirip, sıcak servis yapabilirsiniz.
NOT: Bu börekte yağ kullanılmıyor. Milföyün kendi yağı yeterli oluyor. AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık. Çıtır çıtır görünüyor.
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM :)
YanıtlaSil