ŞERİTLİ BURMA POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

ŞERİTLİ BURMA POĞAÇA

Şekil ve tat olarak nefis bir poğaça:)) ŞERİTLİ BURMA POĞAÇA











Şekil ve tat olarak nefis bir poğaça:))
ŞERİTLİ BURMA POĞAÇA


Sevgili Nusevin hanıma tarifini bizlerle paylaştığı çin teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:))
MALZEMELER:
2 su bardağı Ilık süt
1 paket İnsant Maya eya 1 paket yaş maya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta sarısı( 1 sarısı üzeri için ayrılacak)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı silme un
yarım paket tereyağ- 125 gr.
1 çay kaşığı yoğurt üzerine sürmek için.
TAPILIŞI:
Ilık sütü, zeytinyağını, yumurtayı, toz şekeri ve tuzu karıştırma kabımıza alıyoruz.Elimizle karıştırıyoruz. Unumuzu eliyoruz. İçine insent mayamızıda koyup yavaş yavaş ilave ediyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. ŞERİTLİ BURMA POĞAÇA hamuru hafif ele yapışan bir hamur olacak. Ona göre un katalım. On dakika kadar daha yoğuralım .Artık ele yapışmaz.
Hamuru hava almayacak şekilde kapatıyor ve 2 katı oluncaya kadar mayalandırmaya bırakıyoruz.hamurumuzun mayalanmış olduğunu anlamanın en iyi yolu parmaklarınızla fotoda görüldüğü gibi bastırmaktır. Eğer çukur kalıyorsa mayalanmış demektir.
ŞERİTLİ BURMA POĞAÇA nın hamurundan pinpon topu büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve bir tepsiyle buzdolabına koyalım. Bunun sebebi bir poğaçayı yaparken diğer poğaçalar kabarmasın ve şekil vermek kolay olsun.Zira bittiği zaman tepsi mayası yapacağız. Hazırladığımız tepsiden bir hamuru alıp merdaneyle uzunlamasına açıyoruz.ŞERİTLİ BURMA POĞAÇA mıza artık şeritlerimizi yapacağız. Bir bıçak yardımı ile yan yana uzun kesikler atıyoruz.
Şimdi hamurumuzun üzerine oda sıcaklığındaki tareyağından parmaklarımızla alıp sürüyoruz.Tereyağı sürdüğümüz hamuru köşesinden verev alarak sarmaya başlıyoruz.
Sarma işlemi bitince kendi etrafında döndürüp üste kalan ucu içe doğru bastırıyoruz.
Hafif yağlanmış fırın tepsimize yumakları dizip ,ayırdığımız yumurta sarısına 1 çay kaşığı yoğurt karıştırıp hamurun üzerine sürüyoruz. Susam serpiyoruz. tepsi mayası gelene kadar bekliyoruz. 200 derece de ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
NOT: Dilerseniz hamuru açtığınız aman içine zeytin ezmesi,haşhaş ezmesi de sürebilirsiniz.


DAHA FAZLA LEZZET

zeytin ezmesi 6572956629689345920

Yorum Gönder

  1. nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Selma hanımcığım çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim; ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. cahide jibek sizi görse emek hırsızı der. benim adımı vermeden yayınlıyor der. halbuki benim çok özel tarifim dediğim ve tek özelliği şekli olan bu poğça şekli kendisinden bi sene önce yayınlanmış yabancı bi sitede. size yazmamın tek sebebi kendisi benim bu yorumumu yayınalmayıp iftira atmakla suçluyor olması. link:
    http://www.angellovescooking.blogspot.com/2011/02/easter-buns.html

    YanıtlaSil
  6. maalesef bu tarif cahide hanımdan bi sene önce aşagıdaki linkte yapılmış. emek hırsızlığı diye hep bahsediyordu cahide hanım ama. tek özelliği şekli olan bu tarifin şekli varmış. demek ki kendimize benzeyen herşey bizden alındı çalındı diyemeyiz. lütfen duyarsız olmayalım. teşekürrler. link:
    http://www.angellovescooking.blogspot.com/2011/02/easter-buns.html

    YanıtlaSil
  7. Bu tarifi bana Nursevin hanım gönderdiler, bende yayınladım.Cahide hanımdan tarifi almış olabilir fakat, Nursevin hanım tarifi kendi yapıp fotoğraflamış,tarifide birebir kopyalamayıp kendi anlatımıyla yazmışlar. Asıl emek hırsızları Cahide hanımın veya diğer sitelerden hem fotoğrafı kopyalayıp hem de tarif anlatımını birebir kopyalayıp kendi adına yayınlayanlardır. SİZİ ÇOK TAKTİR ETTİM, HERKES SİZiN GİBİ OLSA BAŞKALARININ EMEKLERİYLE SAYFA AÇANLAR ÜYE TOPLAYAMAZLAR. TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  8. siteye girip baktınız mı asıl emek hırsızı cahide hanım. güneş çöreği de dahil. pek çok poğçasını paskalya çöreklerinden alarak yapmış ve tamamen benim diyor. kendimi tam ifade edememişte olsam aynı yerden bakıyoruz. lütfen bu sitedeki hamur işlerini inceleyin asıl emek hırsızı cahide hanımdır. lütfen bunu hekes bilsin binlerce insanı nasıl kandırıyor dürüstlük kisvesiyle.artık sesimizi çıkaralım.yayın tarihlerine bakın lütfen
    http://www.angellovescooking.blogspot.com/2011/03/easter-roll-with-apricots-and-hazelnuts.html

    YanıtlaSil
  9. Cahide hanımın geçenlerde OKTAY USTAYLA bir tartışması olmuştu ve OKTAY USTANIN KENDİ TARİFLERİNİ ALIP TV DE YAPTIĞINI VE KENDİ ADINI VERMEDİĞİ İÇİN DE SİTEM ETMİŞTİ.Ben bu konularda fikir yürütemem çünkü kim kimden aldı gerçekten bilmiyorum. İNANIN BEN KENDİ YOLUMA BAKIYORUM. BİRÇOK SAYFA BAŞARILI SAYFALARDAN TARiF ALIP YAPIYOR YADA PAYLAŞIYOR.GERÇEK EMEK VEREN SAYFALAR ÇOK AZ :(

    YanıtlaSil
  10. VERDİĞİNİZ LİNKİ İNCELEDİM,ÇOK HAKLISINIZ. YALNIZ ORADA BURMALI BİR EKMEK VAR VE BEN O ŞEKLİN KESİMİNDEN TAHİNLİ ÇÖREK YAPTIM,ÖZEL SAYFAMDA YAYINLADIM. BLOGDA DA YARIN YAYINLARIM.TÜM SAMİMİYETİMLE SÖYLÜYORUM VERDİĞİNİZ LİNKİ İLK KEZ GÖRÜYORUM.

    YanıtlaSil
  11. ne demek canım tabikide yapılır.bir şeyi pek çok kişi yapabilir birbirinden habersiz. önemli olan başkalrını suçlamamız. kendimizi kaf dağında görmememiz.benim de benim demememiz. sürekli susturuldugumuz bu ülkede sesimi duyurmak istedim. emeklerinize sağlık.siz bu camiadasınz kendinize haksızlık yapılmasına izin vermeyin. bu insanlar prim yapmamalı. sonuçta herkes emek veriyor. bi kaç kişi malı götürüor. emeklrinize çalıntı dedirtmeyin.yolunuz açık olsun. susmayalım. sustukça sıra bize gelecek :)haklı sesimi duyurdugunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. bAZEN RASTLANTILARDA OLUYOR. ADSIZ YORUM YAZAN HANIMA BEN DE BİRŞEYLER SÖYLEMEK İSTİYORUM. Ben ve herkes. Kimseye tarifler Vahiy yolu ile inmiyor. Bazı yerlerden alıyoruz. Yapıyoruz. ben kendi bloğumda komşumdna dahi alsam iism yazarım. Oktay ustada ,Cahide hanımda hepsi yabancı sitelerden ve annelerimizden ninelerimizdende gelen tarifleri yapıyorlar. Kimse isim vermiyor. Ama bir hamur nasıl yoğuruluru herkes yazabilir diye düşünüyorum. hamur yoğurmayı bilen herkes yazar. sanıırm cahide hanım hamur nasıl yoğurulur yazısının altına yorum yazmışlar. ben okumadım ama. asıl tariflerini alıp da isim yazmayanlara hiç ses çıkartmıyor aslında. yada ben rastlamadım. Adınız şla yorum yazmanızı tercih ederdim.

    YanıtlaSil
  13. Ben kıyma nasıl saklanır diye yazmıştım bir zamanlar . şimdi onun tarihi yeni diye bunu başkasından mı almış olacağım.genç kızlığımda annemden gördüklerimdir.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item