MEYVELİ KEK (Pastane usulü) | Mutfak Ve Tatlar

MEYVELİ KEK (Pastane usulü)

NEFİS BİR  KEK TARİFİ MEYVELİ KEK (Pastane usulü)

NEFİS BİR  KEK TARİFİ
MEYVELİ KEK (Pastane usulü)
·         MALZEMELER:
·         Oda sıcaklığında 125 gr margarin veya tereyağı
·         1 su bardağı pudra şekeri (Tatlı sevmiyorsanız 1 parmak eksik)
·         2 su bardağı un
·         4 adet yumurta sarısı
·         4 adet yumurta beyazı
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         İÇ MALZEMESİ:
·         Yarımşar su bardağı, kuru üzüm-kuru incir-hurma-yaban mersini kurusu- ceviz- kayısı
·         1,5 çorba kaşığı un
·         YAPILIŞI:
·         4 adet yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı kaplara alalım.
·         Beyazını bir çimdik tuz ile kar beyazı olana dek çırpalım.
·         Ayrı bir kap da pudra şekeri ve yağı krema haline gelene değin çırpalım.
·         Yumurta sarılarını tek tek ilave edip, çırpalım.
·         Yine yavaş yavaş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
·         Tahta bir kaşık  yardımıyla ve azar azar yumurta aklarına ekleyelim.
·         İç malzemeleri unla karıştırıp, hamura ilave edip, karıştıralım.
·         Dikdörtgen kek kalıbını margarin ile yağlayıp, harcımızı dökelim.
·         15- 20 dakika derin dondurucuda bekletelim
·         170 derecelik fırında ilk 10 dakika pişirip, 160 dereceye indirip, yaklaşık 50 dakika pişirelim.
·         Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapalım.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

pastane usulü meyveli kek nasıl yapılır 2101007751620320610

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item