HAŞHAŞLI REVANİ | Mutfak Ve Tatlar

HAŞHAŞLI REVANİ

Sevgili HAYRİYE SEDA BİLGİN AYDIN bizlerle çok sevilen Haşhaşlı Revani tarifini paylaşmışlar...Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :) H...


Sevgili HAYRİYE SEDA BİLGİN AYDIN bizlerle çok sevilen Haşhaşlı Revani tarifini paylaşmışlar...Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
HAŞHAŞLI REVANİ
·         MALZEMELER:
·         3 adet yumurta
·         1 su bardağı şeker
·         1 su bardağı haşhaş
·         1 su bardağı irmik
·         1 su bardağı süt
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         2 portakal ya da limon kabuğu rendesi
·         1,5 su bardağı un
·         ŞERBETİ İÇİN: 1 su bardağı su
·         1 su bardağı şeker
·         KREMASI İÇİN:4 bardak süt
·         2 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı nişasta
·         4 yemek kaşığı şeker
·         1 paket krem şanti
·         YAPILIŞI: 3 yumurta ve şeker çırpılır.
·         Yağ, süt, irmik,haşhaş, limon kabuğu rendesi eklenir,karıştırılır.
·         Un, vanilya ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır.
·         Yağlanmış kalıba hamur dökülür.(Büyük boy kare borcama tam geliyor.)
·         180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
·         1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su tencerede kaynatılır.
·         (Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynaması yeterli).
·         Soğuk şerbet soğuk kekin her yerine dökülür.
·         Kreması için;
·         4 bardak süt, 4 kaşık şeker,2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, krema kıvamına gelene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra içine 1 paket toz krem şanti eklenerek çırpılır.
·         Kekin üzerine dökülür.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 1314680320687110159

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item