ÇİN SALATASI
ÇİN SALATASI Sevgili Eda Ertekiner' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:)) MALZEMELER: 3 su...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/cin-salatasi.html
ÇİN SALATASI
Sevgili Eda Ertekiner' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:))
- MALZEMELER:
- 3 su bardağı pirinç
- yarım demet ince doğranmış dereotu
- yarım demet ince doğranmış maydanoz
- mısır
- 1-2 adet haşlanıp küp küp doğranmış havuç
- arzuya göre 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet limon
- 1 su bardağı kornişon
- yarı demet taze soğan
- tuz
- yarım su bardağı zeytinyağı
- YAPILIŞI:
- Pirinçler yıkanıp tuzlu ılık suda 1 saat bekletilip süzün.
- Yağ kızdırılıp pirinçler tane tane oluncaya dek tuz eklenerek kavurun. (kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar )
- 3 bardak kaynar su pirinçlerin üzerine dökülüp önce yüksek ateşte (Fokurdayıncaya dek) sonra kısık ateşte pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçlerin üzeri göz göz olmalı
- Pilavı demlenmeye bırakın.
- Salatalık,havuç ve ince ince küp şeklinde doğrayın.
- Taze soğan ,maydanoz ve dereotunu da ince ince doğrayın.
- Tüm malzemeleri soğuyan pilavla birlikte karıştırın ve limon suyu ekleyip ve servis kabına alın.
- AFİYET OLSUN