VİŞNE REÇELİ
VİŞNE REÇELİ MALZEMELER: 1 kilo vişne 5 su bardağı toz şeker yarım limon suyu 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tereyağ ( Köpüklenme...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/visne-receli.html
VİŞNE REÇELİ
MALZEMELER:
1 kilo vişne
5 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tereyağ ( Köpüklenmemesi için)
YAPILIŞI:
Vişneler bol su ile yıkayıp, saplarını koparalım,ve çekirdekleri çıkaralım.
Bir kat şeker bir kat vişne olmak üzere en üste şeker gelecek şekilde geniş yayvan bir tencereye koyalım. İster 1 gece önceden ister 4-5 saat önceden şekerde bekletelim.
Altta kalan sudan 1 çay bardağı kadar alalım, yerine 1 çay bardağı su koyalım.
(Bu yöntemle reçelin rengi daha güzel olacaktır)
Tereyağını da ilave edelim..
Kısık ateşte vişneleri pişirmeye başlayalım.
Kaynarken oluşan köpüklerini alalım.
Vişneler bir süre piştikten sonra yumuşayınca delikli kepçe ile dışarı alalım ve şurubu koyulaşması için kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
Şurup koyulaştıktan sonra vişneleri şuruba tekrar koyarak limon suyunu ilave edelim.
4-5 dakika daha pişirildikten sonra tam kıvamında iken ateşten indirip ve soğutalım.
Temiz ve kuru cam kavanozlara boşaltıp,, kapağını sıkıca kapatalım.
NOT: Vişne reçelinin tanelerini keklerde ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN