SOĞANLI SARAY USULÜ BÖREK
SOĞANLI SARAY USULÜ BÖREK Ayran eşliğinde tavsiye ederim.
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/soganli-saray-usulu-borek.html
SOĞANLI SARAY USULÜ BÖREK
Ayran eşliğinde tavsiye ederim.
MALZEMELER:
1 kilo yufka
2 kilo kuru soğan
4 adet yumurta
250 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
yeteri kadar tuz- karabiber
YAPILIŞI:
Soğanları halka hakla doğrayalım, üzerini çıkacak kadar suda çok az haşlayalım. ( Acısını almak için haşlıyoruz.) Bir teflon tencereye, az sıvıyağını koyup, suyunu süzdüğümüz soğanları, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 atlı kaşığı şeker ilave ederek, karamelize edelim.Tereyağını ekleyerek 1-2 dakika sonra baharatları ve yumurtalarıda ekleyip, 2-3 dakika daha ocakta tuttuktan sonra altını kapatalım.
Yufkaları ikiye bölüp, ortasına soğanlı harçtan koyalım. Karşılıklı kenarları üst üste kapatıp, suyla yapıştıralım. ( Gözleme yapar gibi)Teflon tavada yağsız olarak önlü arkalı pişirelim.Bir fırın tepsisine dizerek 5-10 dakika da fırında pişirdikten sonra sıcak servis yapalım.
NOT: Orijinal tarifinde baharat yerine 10 gr anason kullanılır.
NOT: İsteyenler içine maydanoz ilave edebilirler.
NOT: Yumurta kokmaz!
Tam ikindi çayı yanına harika olur
YanıtlaSilKesinlikle:)
YanıtlaSil