KARNIBAHAR KIZARTMASI
KARNIBAHAR KIZARTMASI
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/karnibahar-kizartmasi.html
KARNIBAHAR KIZARTMASI
MALZEMELER:
Karnıbahar
yeteri kadar tuz- yoğurt- sarmısak
ÜZERİ İÇİN: Un
KIZARTMAK İÇİN: Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Karnıbaharları güzelce yıkayıp, çiçek çiçek çok yumuşatmadan haşlayalım.hafifce soğuk sudan geçirelim.Bir tabağa yeteri kadar un koyalım ve çiçek karnıbaharı tuzlayıp, una bulayalım. Kızgın sıvı yağda kızartalım. Kağıt havlu serilmiş bir tabağa kızaran karnıbaharları alalım.Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıp,üzerine sarmısaklı yoğurt dökelim. arzu edenler üzerine yağda biber yakabilirler.AFİYET OLSUN