İMAM BAYILDI
İMAM BAYILDI YAZ AYLARININ EN TERCİH EDİLEN ZEYTİN YAĞLILARINDAN
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/imam-bayildi.html
İMAM BAYILDI
YAZ AYLARININ EN TERCİH EDİLEN ZEYTİN YAĞLILARINDAN
MALZEMELER:
1 kilo patlıcan
5 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
yarım çay fincanı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
1,5 çay fincanı su
tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanları temizleyelim, alacalı soyup ortasından keselim.. Tuzlayıp, yarım saat sonra yıkayıp bir tabağa çıkarıp kurulayalım.Soğan ve sarımsakları piyaz biçimi doğrayıp,zeytinyağde pembeleşinceye kadar kavuralım.Domatesi küp küp keselim , tuz ve karabiberinide ekleyelim.domatesler pişmeye yakın ince kıyım maydanozları ilave edelim.Patlıcanları sararıncaya kadar zeytinyağda kızarttıktan sonra yayvan bir tencereye dizelim.Patlıcanların içine soğanlı harcı yerleştirelim. Üzerlerine domates ve biber dilimleri koyalım. Suyunuda ekleyelim ve kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim.
NOT: İmam bayıldının orijinealinde karnıyarık gibi yapılır ama ben patlıcanları uzun dilimler halinde kesip, kızartıyorum. Soğanlı harcıda üzerine döküp pişiriyorum.AFİYET OLSUN