HAŞHAŞLI ÇÖREK | Mutfak Ve Tatlar

HAŞHAŞLI ÇÖREK

HAŞHAŞLI ÇÖREK




HAŞHAŞLI ÇÖREK


MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek  kaşığı tuz
1 yemek  kaşığı toz şeker
1 paket yaşmaya
aldığı kadar un( 6-7 su bardağı kadar.)
İÇ MALZEMESİ:
Bir  kase haşhaş ezmesi
yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza  ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı alalım, maya eriyinceye kadar karıştıralım.Sıvıyağı ilave edip karıştıralım. Azar azar unu ve tuzu ekleyip,yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamurumuzun üzerini örtüp, ılık bir ortamda 2 katına erişene dek mayalandıralım.
Bir kaseye aldığımız haşhaşımızı bir miktar sıvıyağ ile inceltelim.Mayalanan hamuru ikiye bölelim.Un yardımıyla bezemizi çok inceltmeden açalım.Tüm yufkamızın üzerine yeteri kadar harcımızı sürelim.Uç kısımdan başlayarak rulo yapalım.3 cm genişliğinde keselim.Yağlanmış tepsimize iç kısmı yukarı gelecek şekilde aralıksız dizelim.Diğer bezemizide aynı işlemden geçirelim.Tepside 10  dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.190 derecelik frınımızdaüzerleri  kızarıncaya kadar pişirelim.
PÜF NOKTASI:Hamuru gayet yumuşak olmalıdır.Eğer fırından çıkardığımızda sert olmuşsa, üzerlerine hafifçe su serpip tepsinin üzerini kapatalım.AFİYET
OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 2286690146749569337

Yorum Gönder

  1. Memleketimin meshurr hashaslisi :) :)

    YanıtlaSil
  2. bunun hamuruna biz afyonlu olarak haşlanmış patates rendesi ile yoğurur mayası gelince tepsiye bu şekilde dizip tepsi mayası oldumu fırınlarız patatesle denemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item