BAKLAVA BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

BAKLAVA BÖREK

BAKLAVA BÖREK BAKLAVA BÖREK TARİFİ BAKLAVA BÖREK NASIL YAPILIR:     Yapımı çok kolay ve kıyır kıyır bir börektir. Açması 10 dakika... ...


BAKLAVA BÖREK
BAKLAVA BÖREK TARİFİ
BAKLAVA BÖREK NASIL YAPILIR:
   Yapımı çok kolay ve kıyır kıyır bir börektir. Açması 10 dakika... Hamur açamam diyorsanız bu börek tam size göre...

  • MALZEMELER:
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • alabildiğince un ( 4 su bardağı civarı)
  • İÇİ İÇİN:
  • İstediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
  • ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN:
  • 150 gr tereyağı ( Eritilmiş ve sıcak)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • AÇMAK İÇİN:
  • Buğday nişastası
  • YAPILIŞI:
  • Hamur malzemelerini karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru üzeri örtülü biçimde yarım saat dinlendirin.
  • Hamuru 30 küçük bezelere ayırın ( Cevizden biraz daha büyükçe bezeler) ve yarım saat daha dinlendirin.
  • Sonra her bir bezeyi nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açıp, arasına nişasta serperek 15 tane yufkayı üst üste koyun.
  • Diğer 15 bezeyi de aynı işlemden geçirin.
  • Hamurların ilk 15 'lik grubu tepsi ölçüsünde nişasta yardımıyla açın . (15 yufka üst üste getirirerek aynı anda açılıyor.).
  • Yağlanmış tepsiye serin.( Ben 25x 40 cmlik tepsi kullandım)
  • İç harcı üzerine yayın.
  • Diğer 2. grup 15 tane üst üste koyduğunuz yufkaları da nişasta yardımıyla açıp tepsinin üzerine koyun.
  • Böreği küçük kare dilimlerine kesip, üzerine kızgın tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin .
  • AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 6228326639935118584

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item