BAKLAVA BÖREK

BAKLAVA BÖREK      Yapımı çok kolay ve kıyır kıyır bir börektir.


BAKLAVA BÖREK
    Yapımı çok kolay ve kıyır kıyır bir börektir.
·         MALZEMELER:
·         1 su bardağı süt
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         1 yumurta
·         1 çorba kaşığı sirke
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         alabildiğince un
·         İÇİ İÇİN:
·         İstediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.(Ben kıymalı iç kullandım.)
·         ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN:
·         150 gr tereyağı ( Eritilmiş ve sıcak)
·         yarım çay bardağı sıvı yağ
·         AÇMAK İÇİN:
·         Buğday nişastası
·         YAPILIŞI:
·         Hamur malzemelerini karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.
·         Hamuru üzeri örtülü biçimde yarım saat dinlendirelim.
·         Hamurumuzu 30 küçük bezelere ayıralım ve yarım saat daha dinlendirelim.
·         Sonra her bir bezeyi nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açıp, arasına nişasta serperek 15 tane yufkamızı üst üste koyalım.
·         Diğer 15 bezeyi de aynı işlemden geçirelim.
·         Hamurların ilk 15 ' ini tepsimizin ölçüsünde nişasta yardımıyla açalım . (15 yufka üst üste getirirerek aynı anda açılıyor.).
·         Yağlanmış tepsimize serelim
·         İç harcımızı üzerine yayalım.
·         Diğer 15 tane üst üste koyduğumuz yufkaları da nişasta yardımıyla açıp tepsinin üzerine koyalım.
·         Böreği küçük kare dilimlerine kesip, üzerine kızgın tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökelim.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
·         AFİYET OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 6228326639935118584

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item