EKMEK HAMURUNDAN PEYNİRLİ ÇÖREK

EKMEK HAMURUNDAN PEYNİRLİ ÇÖREK




EKMEK HAMURUNDAN PEYNİRLİ ÇÖREK


MALZEMELER:
2 ekmek hamuru
SOS MALZEMESİ:
1,5 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
2 yumurta
İÇİ İÇİN: Bir parça böreklik peynir
ÜZERİ İÇİN : Susam
YAPILIŞI:
Öncelikle orta büyüklükte, kenar kısımları yüksek tercihen borcam kabımızın her tarafını yeterince sıvıyağ ile yağlayalım.
1 ekmek hamurumuzu hafif unlu bir zeminde merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açalım. Üzerine peynir parçaları serpiştirelim.Hamurumuzu rulo yapalım ve 3 cm genişliğinde keselim.Kesik tarafı üste gelecek şekilde tepsimize yanyana dizelim.Dizerken elimizle yanlarına bastırıp şekil verelim.Diğer hamurumuzu da aynı işlemden geçirelim.
Sos malzemelerini çukur bir kapta güzelce çırpıp, tepsiye sıraladığımız hamurlarımızın her yerine dökelim.Susam serpelim. Kısa bir süre tepside kabarmasını bekleyelim.Fırınımızın çok ısınmasını beklemeden 200 derecede pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz yemeğe doyamayacağımız kadar güzel bir çörektir.Hem sabah kahvaltılarında hem de ikindi çaylarında çok sık yaptığım ve severek yediğimiz, kolay bir hamur işidir.
NOT:Malzeme oranlarını dilediğiniz kadar artırabilirsiniz.AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 8917285804528955346

Yorum Gönder

  1. tarifinizi yaptım çok güzel oldu teşekkür ederim
    blogumada beklerim http://menekserengi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item