ANTEP USULÜ KURU DOLMA | Mutfak Ve Tatlar

ANTEP USULÜ KURU DOLMA

GÜNEYDOĞUNUN EN GÜZEL YEMEKLERİNDEN ANTEP USULÜ KURU DOLMA





GÜNEYDOĞUNUN EN GÜZEL YEMEKLERİNDEN
ANTEP USULÜ KURU DOLMA



MALZEMELER:
1 bağ kuru patlıcan
1 bağ kuru biber
İÇİ İÇİN:
yarım kilo kıyma
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet büyük boy kuru soğan
2 baş sarımsak
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
100 gr tereyağı veya margarin
yeterince tuz- karabiber- yenibahar- pul biber
ÜZERİ İÇİN:
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi- 2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Kuru patlıcan ve kuru biberi tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Bulgur, ince kıyım sarımsak,soğan,yağ,salçalar ve baharatları kıymaya ekleyerek güzelce yoğuralım. Haşlanmış patlıcan ve biberlerin yarısına gelecek şekilde içlerini dolduralım.
Açık kısımları elimizle bastıralım.
Dolmalarımızı tencereye birbirilerinin ağzını kapatacak şekilde dizelim.
Üzerlerine parçalara bölünmüş tereyağını ve nar ekşisini koyalım. yeterine tuz ve su ilave edelim.
Üzerlerine tabak  kapatalım.
Tencerenin  kapağını kapatarak dolmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
 Ocaktan indirdikten sonra 10 dakika dinlendirelim ve sıcak servis yapalım.AFİYET OLSUN
NOT:Patlıcanlar daha geç piştiği için tencerenin altına önce patlıcan dolmaları yerleştirelim.


DAHA FAZLA LEZZET

YÖRESELLER 8849452027812884680

Yorum Gönder

  1. Güneydoğu mutfağı ayrı bir güzel :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık cok lezzetli gorunuyorlar.. en kısa zamanda deneyip kendi blogumda izninizle yayınlayacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Ne demek buyrunuz:)Arap dolması tarifide yayınlayacağım, denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  4. içine sıvı yağ koyuyomuyuz acaba ben elif

    YanıtlaSil
  5. Sıvı yağ değilde 100 gram kadar tereyağı veya margarin

    YanıtlaSil
  6. Ben pirinç de koyuyorum içine

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item