ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ NASIL YAPILIR
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ NASIL YAPILIR ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ GÜL BÖREĞİ Köy böreği sever misiniz? Köy böreği ...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2017/11/ispanakli-gul-boregi-nasil-yapilir.html?m=0
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ NASIL YAPILIR
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
GÜL BÖREĞİ
Köy böreği sever misiniz? Köy böreği nasıl oluyor derseniz? Hani çeşitli otlardan yapılan ve kuzine sobada veya bahçedeki ocaklarda pişirilen börek var ya işte o börek :) Ben ıspanak kullandım ama pazı veya değişik otlar kullanabilirsiniz...Ama lütfen ve lütfen böreği sıcak fırına verin ve altı üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişiriniz...
- MALZEMELER:
- 3 adet yufka
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet irice kuru soğan
- 1 parça beyaz peynir
- Tuz
- karabiber
- pul biber
- sıvı yağı
- Sosu için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- Üzeri için yumurta sarısı
- YAPILIŞI:
- Ispanakları sirkeli suda güzelce yıkayıp suyunu süzdürün.
- Ispanakların yapraklarını ayırıp doğrayın.
- Yayvan bir tencereye çok az sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı soteleyin.
- Ocağın altını kapatın ve doğranmış ıspanağı soğanın üzerine alıp karıştırın. Ispanakların biraz yumuşaması için bir kaç dakika tencerenin kapatıp bekleyin.
- Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
- Sosu için; bir kasenin içine yumurta, sıvı yağ ve sütü alıp çırpın.
- Yufkaları üst üste koyun.
- Tam ortadan artı şeklinde 4' e bölün.
- 12 adet üçgen parça elde ediyoruz
- Tek tek yufkaları sarmaya başlıyoruz. Yufkaların üzerine yumurta fırçası yardımıyla sostan sürün.
- Yufkanın geniş kısmına yeteri ıspanaklı harçtan koyup, harcın üzerine peynir serpin.( Varsa ıspanaklı harcın suyunu süzdürün).
- Yufkanın her iki ucunu hafifce malzemenin üzerine katlayın.
- Ve rulo şeklinde sarın.
- Rulonun bir ucunu içe kıvırıp, İçe doğru spiral şeklinde sarın.
- Ve böreğimiz gül şeklini aldı.( Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. 12 adet börek elde ediyoruz).
- Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. ( Aralık vermezsek böreklerin her yanı nar gibi kızarmaz).
- Üzerlerine bolca yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri nar gibi olana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN