TÜRK KAHVELİ KEK
TÜRK KAHVELİ KEK NASIL YAPILIR KEK TARİFLERİ KAHVELİ KEK Türk kahvesi severler için güzel bir kek tarifi...Üzerine ceviz yerine fın...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/06/turk-kahveli-kek.html?m=0
TÜRK KAHVELİ KEK NASIL YAPILIR
KEK TARİFLERİ
KAHVELİ KEK
Türk kahvesi severler için güzel bir kek tarifi...Üzerine ceviz yerine fındık ve arzu ederseniz hazır karamel sos kullanabilirsiniz...Veya çikolata sosu olabilir....
·
MALZEMELER:
·
3 adet yumurta
·
1 su bardağı toz
şeker
·
125 gr eritilmiş
tereyağı veya margarin
·
1 su bardağı süt
·
1 yemek kaşığı Türk
kahvesi
·
1 yemek kaşığı kakao
·
1 paket kabartma
tozu
·
2 su bardağı un
·
KREMASI İÇİN:
·
3 su bardağı süt
·
1 çay bardağı şeker
·
2 yemek kaşığı un
·
2 yemek kaşığı
nişasta
·
1 adet yumurta
sarısı
·
1 paket vanilya
·
KARAMEL İÇİN:
·
1 çay bardağı toz
şeker
·
2 yemek kaşığı su
·
1 çay kaşığı
tereyağı
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1 kase ceviz
·
YAPILIŞI:
·
Yumurtaları köpürünceye
kadar çırpın.
·
Şekeri ekleyip
kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin.
·
Eritilmiş tereyağı
ve sütü ekleyip çırpın.
·
Türk kahvesi,kakao,
kabartma tozu ve unu ayrı bir kapta karıştırıp harca ilave edin ve çırpın.
·
Yağlanmış orta boy
kek kalıbına harcı dökün.
·
Önceden ısıtılmış
170 derecelik fırında keki pişirin.
·
Bir tencereye krema
malzemelerini alın ve çırpma teliyle
güzelce karıştırın.
Ocağın altına yakın ve karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Ocağın altına yakın ve karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
·
Sıcak kremayı pişip
soğuyan kekin üzerine yayın.
·
Bütün cevizleri
sıcak kremanın üzerine dizin.
·
Bir tavaya şeker,su ve tereyağını alın karamel rengi
alıncaya kadar pişirin. Karamel sıcakken cevizlerin üzerine dökün.
·
Kek iyice
soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
·
AFİYET OLSUN
ay nefis olmuş :-))
YanıtlaSilEllerinize sağlık süper görünüyor....
YanıtlaSilKahveyi çok severim.. Hamur işlerine de ara sıra kahve karıştırırım. Aroması nefis oluyor.. kekiniz de çok güzel görünüyor.. Lezzetini damağımda hissedebiliyorum. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok farklı bir tarif olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilben de bloguma beklerim.