GÜLLAÇ
GÜLLAÇ NASIL YAPILIR GÜLLAÇ TARİFİ GÜLLAÇ Ramazan sofralarının vazgeçilmezi...Yapımı sadece 5 dakika ...İftar sonrası en hafif...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/06/gullac.html?m=0
GÜLLAÇ NASIL YAPILIR
GÜLLAÇ TARİFİ
GÜLLAÇ
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi...Yapımı sadece 5 dakika ...İftar sonrası en hafif tatlı...
MALZEMELER:
8 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
2 su bardağı toz şeker ( Tatlı seviyorsanız 2,5 su bardağı şeker)
2- 3 yemek kaşığı gül suyu
Arası için:
1 kase dövülmüş ceviz veya fındık veya antep fıstığı
YAPILIŞI:
Süt ve şekeri bir tencereye alın, şeker eriyinceye kadar kaynatın. Gül suyunu ekleyip ılınmaya bırakın. ( Süt sıcak olursa güllaç hamur olur).
Derin bir tepsiye sütün yarısını alın.
Tek tek güllaç yapraklarını tepsideki süte güzelce bulayıp servis edeceğiniz tepsiye dizin. Tepsiye dizerken her yaprağın üzerine yarım kepçe daha süt dökün.
Tepsiye 4 adet güllaç yapraklarını dizdikten sonra üzerine ceviz serpin.
Kalan diğer güllaç yapraklarını da aynı işlemden geçirin.
tepside kalan sütü üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın.
Üzerini arzuya göre süsleyin. ( Ben çilek, dövülmüş antep fıstığı ve fındık ile süsledim).
Dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapın
AFİYET OLSUN
ben sevmiyorum ama eşim bayılıyor güllaç a
YanıtlaSilRamazana has olmazsa olmuyor yapıyorum bende
sizinki de çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
Selma Hanım görüntüsü çok güzel, emin,m tadı da öyledir, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen hiç güllaç tatmadım biliyor musunuz:))) gerçek söylüyorum tatlıya düşkünlüğüm de yok evde de aranmıyor yapan birilerine denk gelirsem tadına bakacağım bir gün:)))
YanıtlaSilellerinize sağlık görüntü çok cazip.
Selma Hanımcığım kar üzerinde açmış gül gibi görünüyor güllaçların nefis.Ellerine sağlık.Ben severim çok hafif ve ffresh bir tatlı sevgiler
YanıtlaSilRamazan sofralarının vazgeçilmezi Güllaç, hem de mide dostu :) Elinize sağlık. Sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilGeçenlerde ilk defa yaptım ama malesef tam istediğim gibi olmadı..Güllaç hamur da olmadı ama çözemedim yani..İnşallah ikinci seferde istediğim gibi olur. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
En sevdiğim tatlı (:
YanıtlaSilNeden bilmem bizim ev halkı sevemedi güllacı. Ben severim ama herkes yemeyince de kendim için o koca şeyi almıyorum. Fazla gelir haliyle. Bir yerde denk gelirse artık...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilkağıt yer gibi :)
YanıtlaSilGörüntü çok güzel... İstanbul'a gelince ilk iş güllaç yemek olacak :))) elinize sağlık Selma Hanım:))
YanıtlaSilBen severim. Yaparım arada ..ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok severim.Ellerinize sağlık sizinki de pek bir nefis duruyor.
YanıtlaSilRamazan ayı güllaçsız geçmez..:) Severek yaparım ve lezzetine de bayılırım... Sizin yaptığınız güllaç da dolu dolu malzemelerle, muhteşem süslemeyle gerçekten çok güzel olmuş. Afiyetle tüketin..Sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilEn sevdiğim tatlılardan biridir nasıl canım çekti anneme söylim de iftara yapsın malum benim yemek yapmakla aram yok :))
YanıtlaSilBu güllaç neden sadece Ramazan'da yapılır ki oysa ben çok seviyorum. Keşke her zaman yapılsa.
YanıtlaSilbecerikli kadınlara bayılırım ah ah ben de keşke mutfağı sevebilsem :) paylaşım için teşekkürler bu arada bloğunuzu takipteyim ben de beklerim :)http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil