FRANKFURT PASTASI
FRANKFURT PASTASI Sevgili Gülay Gündeş marifetli takipçilerimdendir... Gönderdiği tarifleri güvendiğim için sizlerle paylaşmaktan memn...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/10/frankfurt-pastasi.html?m=0
FRANKFURT PASTASI
Sevgili Gülay Gündeş marifetli takipçilerimdendir... Gönderdiği tarifleri güvendiğim için sizlerle paylaşmaktan memnunluk duyarım... Gülay hanım, Frankfurt Pastası' nı denemiş ve hediye olarak bir arkadaşına götürmüş, pasta çok beğenilmiş... Bizim çok alışık olmadığımız değişik bir krema tarifi içeriyor. Yeni tatlar, yeni krema tarifi denemek isteyenler için buyrun tarifimiz.
·
MALZEMELER:
·
Keki için :
·
250 gr tereyağı
·
200 gr toz seker ( 1 su bardağı şeker + 1
yemek kaşığı tepeleme şeker)
·
1 paket vanilya
·
4 adet yumurta
·
350 gr un ( 3 su bardağı undan 1 yemek kaşığı
eksik )
·
100 gr nişasta ( Silme 1 su bardağı)
·
1 paket kabartma tozu
·
Kreması için:
·
Yarım litre süt
·
1 paket tereyağı ( 250 gr.)
·
120 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
·
1 paket
vanilyalı toz puding toz
·
Arası için:
·
Vişne veya çilek marmelatı
·
Üzeri için:
·
Kavrulmuş file
badem
·
kiraz şekerlemesi
·
YAPILIŞI:
·
İlk önce kekimizle
başlıyoruz.
·
Fırını 175 dereceye
ayarlayalım.
·
Bir kaba yumurta
ve şekerlerimizi ekleyip iyice çırpalım
·
Sırasıyla diğer
malzemelerimizi ekleyelim.
·
Biraz kıvamı sert
bir kek hamuru oluyor.
·
Yağlamıs ortası
yuvarlak firın kabımıza harcı dökelim.
·
Isıtılmış fırına
koyup,pişirelim..
·
Piştikten sonra
iyice soğumasını bekleyelim.
·
kreması için:
·
Bu özel bir
kremadır Almanya da Buttercrem deniliyor. Değişik bir tat ama hoş:
·
Yarım litre
sütümüzü ocağa koyup kaynatalım.
·
120 gr sekeri
ekleyelim.
·
Bir kasede
vanilyalı puding toz karıımını açıp, yarım su bardağı soğuk sütte eritelim.
·
Kaynayan süte
ekleyip bir kaç dakika pişirelim.
·
Soğumaya bırakalım.
·
Oda sıcaklığında
iyice soğuması lazım.
·
Ara ara kabuk
tutmaması için karıştıralım.
·
Diğer yandan da
yumuşak tereyağını mikserle çırpalım.
·
Soğuduğundan emin
olduğumuz pudingden kaşık kaşık tereyağına
ekleyerek puding bitene kadar
azar azar ekleyip,karıştıralım.
·
Kesilmemesi
için,ikisinin de aynı sıcaklıkta yani oda sıcaklığında olması gerekiyor.
·
Dolapta bir saat
kremayı bekletiyoruz.
·
Kekimizi eşit bir
şekilde 3 parçaya kesiyoruz.
·
Her katın arasına
krema sürüyoruz.
·
Kat aralarına krema
üzerine vişne veya çilek marmelatı sürelim.
·
Katlarımız bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz.
·
Kalan kremayı kekimizin etrafına sürüyoruz.
·
En son kavrulmuş
file bademle üzerini kaplıyoruz.
·
Ben kiraz
şekerlemesi ile üzerini dekore ettim.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT: Arzu edenler
keki şekerli su ile ıslatabilirler, ben gerek görmedim.
Canım pasta okadar lezzetli gözüküyor ki tarifine bakayım dedim ve bloğunda çalan müzklere bayıldım:) yeni sekmede öyle senin sayfan açık :))müzğini dinliyorum müzik zevkin çok güzel ve inan bu müziklerlede o akdar güzel gidiyor ki bu tarifleri okumak hemen kalkıp yapası gelıo ınsanın:)
YanıtlaSilBeğendiğnize çok sevindim, teşekkür ederim :) Blog tasarımım çok yakında değişecek,inşallah daha güzel olacak :) Sevgiler...
YanıtlaSilTariflerinizi zevkle takip ediyordum sayfanızda yaptığınız son değişiklikten sonra tariflere ulaşmak tam bir işkence halini aldı sayfanın açılması için uzun süra beklemek gerekiyor bu soruna çare bulacağınızı ümit ediyorum yoksa güzel tariflerinizi takip etmek mümkün olmayacak :(
YanıtlaSil