BİBERLİ MANTARLI OMLET Özellikle pazar kahvaltılarının baş tacıdr Omlet :) Benim yumurta ile aram iyi olmadığından eşime yaparım. Ba...
BİBERLİ MANTARLI OMLET
Özellikle pazar kahvaltılarının baş tacıdr Omlet :) Benim yumurta ile aram iyi olmadığından eşime yaparım. Bazen sucuk, pastırma ve peynir eklerim. Yapımı çok basit, pişirme süresi kısadır. AFİYETLER OLSUN :)
MONETA' nın RAMAZAN YEMEKLERİ yarışmasında,
MEYVELİ RULO TATLI tarifim ile 1. oldum ve Moneta' dan çok şık Piremium set kazandım. Bu omleti de seramik tavada yaptım.Harika oldu. Omleti problemsiz şekilde gördüğünüz gibi servis tabağında sundum. Bazen diğer tavalarda yapıştığından servis tabağına almak riskli oluyor.
TEŞEKKÜRLER MONETA
MALZEMELER.
·
3 adet yumurta ( Tavamın boyutuna 3 yumurta denk geliyor.)
·
2 adet orta boy
domates
·
2 adet sivir biber
( Ben acı biber kullandım.)
·
1 adet küçük boy
kırmızı biber
·
5-6 adet kültür
mantarı
·
Tuz- karabiber
·
Arzuya göre pul
biber
·
zeytinyağı
·
Üzeri için:
·
Bir tutam ince
kıyım doğranmış maydanoz
·
YAPILIŞI:
·
Mantarları
temizleyip ince ince doğrayalım.
·
Tavaya çok az
zeytinyağını alalım ve mantarları hafif suyunu çekene kadar soteleyelim.,
·
Biberleri ince
kıyım doğrayalım ve mantara ilave edelim.
·
Biberler
yumuşayıncaya kadar pişirelim.
·
Domateslerin
kabuklarını soyup, küp küp doğrayalım, sebzelerin üzerine ekleyelim.
·
Domatesler
yumuşayıncaya kadar pişirelim.
·
Az tuz ve karabiber
serpelim.
·
Bir kasede
yumurtaları tuz ile çatal yardımıyla çırpalım.
·
Çırptığımız
yumurtaları tavanın kenarlarından başlayarak içe doğru dökelim.
·
Pişerken ara ara
kaşıkla yumurtalı kısımlardan kaşıkla delikler açalım, tüm yumurtalar böylece
pişer.
·
Tuz ve karabiberle
tatlandıralım.
·
Servis tabağına
alalım.
·
Üzerine maydanoz
serpelim.
·
Sıcak servis
yapalım.
·
AFİYETLER OLSUN
yemede yaninda yat buna deniliyor herhalde :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim ama eşim hemen yedi :( :)))))))))))
YanıtlaSil