YALANCI TAVUK GÖĞSÜ SARMA
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ SARMA Yalancı Tavuk Göğsü sevilen sütlü tatlılardandır. Bu tarifi geliştirmek mümkündür...Bisküvinin üzerine muhalle...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/06/yalanci-tavuk-gogsu-sarma.html
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ SARMA
Yalancı Tavuk Göğsü sevilen sütlü tatlılardandır. Bu tarifi geliştirmek mümkündür...Bisküvinin üzerine muhallebiyi yaydığımızda arzu ederseniz üzerine 1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, sürebilirsiniz. Dolapta soğuduktan sonra servis esnasında muz- kivi veya dilediğiniz meyveyi dilimleyip rulo şeklinde sarabilirsiniz. Ya da krem şanti kullanmadan meyve dilimleri kullanabilirsiniz. Meyve yerine damla çikolata, renkli şekerler... vs. Veya kare borcamı su ile ıslatıp tavuk göğsünü yayıp, üzerine çikolata sosu dökebilir,soğuduktan sonra dilim dilim servis yapabilirsiniz.
Tanıdığım bir kaç arkadaş muhallebiyi sarma işleminde başarılı olamıyorlar :( Püf noktası ise muhallebiyi çok iyi pürüzsüz ve köpük köpük olana kadar mikserle çırpmaktır.YALANCI AFYON KAYMAĞI ve MEYVELİ RULO TATLI tariflerime de bakmanızı öneririm.
MALZEMELER.
1 litre soğuk süt
125 gr tereyağı veya margarin
4 klasik Türk kahvesi fincanı silme un ( Fincanlar çok büyük olmasın.)
1,5 su bardağı şeker ( Tatlı sevmeyenler 1 su bardağı şeker)
1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
YAPILIŞI:
Öncelikle bisküviler robotta çekip un haline getirip tepsiye eşit bir biçimde yayalım.
Tencereye yağı alıp eritelim ve unu ekleyip kısık ateşte çok az kavuralım. Soğuk sütü ilave edip çırpma teliyle güzelce karıştıralım Unun topak topak olmasına izin vermeyelim. Şeker ve dövülmüş damla sakızını ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim Göz göz olunca vanilyayı ilave edip altını kapatalım
Mikser yardımıyla muhallebiyi köpük köpük olana dek çırpmaya devam edelim Muhallebi ne kadar pürüzsüz ve akışkan olursa sarma işlemi de o kadar başarılı olur. ( 10- 15 dakika kadar mikserle çırpmaya devam ediniz.)
Çırptığımız muhallebiyi bisküvilerin üzerine düzgünce yayalım ve ılınmasını bekleyelim.Ilınan muhallebiyi buzdolabının normal rafına kaldıralım . Dolapta muhallebinin üzerinin kurumaması için tepsinin üzerini kapatalım. 5 saat veya 1 gece dolapta bekletelim.
Ertesi gün dilediğiniz büyüklükte şeritler kesip rulo şeklinde saralım. Ben servis esnasında üzerine çikolata sosu ile dekor verdim AFİYETLER OLSUN
Yalancı Tavuk Göğsü sevilen sütlü tatlılardandır. Bu tarifi geliştirmek mümkündür...Bisküvinin üzerine muhallebiyi yaydığımızda arzu ederseniz üzerine 1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, sürebilirsiniz. Dolapta soğuduktan sonra servis esnasında muz- kivi veya dilediğiniz meyveyi dilimleyip rulo şeklinde sarabilirsiniz. Ya da krem şanti kullanmadan meyve dilimleri kullanabilirsiniz. Meyve yerine damla çikolata, renkli şekerler... vs. Veya kare borcamı su ile ıslatıp tavuk göğsünü yayıp, üzerine çikolata sosu dökebilir,soğuduktan sonra dilim dilim servis yapabilirsiniz.
Tanıdığım bir kaç arkadaş muhallebiyi sarma işleminde başarılı olamıyorlar :( Püf noktası ise muhallebiyi çok iyi pürüzsüz ve köpük köpük olana kadar mikserle çırpmaktır.YALANCI AFYON KAYMAĞI ve MEYVELİ RULO TATLI tariflerime de bakmanızı öneririm.
MALZEMELER.
1 litre soğuk süt
125 gr tereyağı veya margarin
4 klasik Türk kahvesi fincanı silme un ( Fincanlar çok büyük olmasın.)
1,5 su bardağı şeker ( Tatlı sevmeyenler 1 su bardağı şeker)
1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
YAPILIŞI:
Öncelikle bisküviler robotta çekip un haline getirip tepsiye eşit bir biçimde yayalım.
Tencereye yağı alıp eritelim ve unu ekleyip kısık ateşte çok az kavuralım. Soğuk sütü ilave edip çırpma teliyle güzelce karıştıralım Unun topak topak olmasına izin vermeyelim. Şeker ve dövülmüş damla sakızını ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim Göz göz olunca vanilyayı ilave edip altını kapatalım
Mikser yardımıyla muhallebiyi köpük köpük olana dek çırpmaya devam edelim Muhallebi ne kadar pürüzsüz ve akışkan olursa sarma işlemi de o kadar başarılı olur. ( 10- 15 dakika kadar mikserle çırpmaya devam ediniz.)
Çırptığımız muhallebiyi bisküvilerin üzerine düzgünce yayalım ve ılınmasını bekleyelim.Ilınan muhallebiyi buzdolabının normal rafına kaldıralım . Dolapta muhallebinin üzerinin kurumaması için tepsinin üzerini kapatalım. 5 saat veya 1 gece dolapta bekletelim.
Ertesi gün dilediğiniz büyüklükte şeritler kesip rulo şeklinde saralım. Ben servis esnasında üzerine çikolata sosu ile dekor verdim AFİYETLER OLSUN
BÜYÜK FIRIN TEPSİSİMİ BU mini fırın tepsisi değil dimi?
YanıtlaSil