GALETA UNLU MUSKA BÖREĞİ
GALETA UNLU MUSKA BÖREĞİ Yine pratik mi pratik ...kabarık mı kabarık ... çıtır bir börek tarifim ... Sonuç başarılı oldu m...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/06/unlu-muska-borek-yine-pratik-mi-pratik.html
Yine pratik mi pratik...kabarık mı kabarık... çıtır bir börek tarifim... Sonuç başarılı oldu mu güvenle sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum ...
Ben 4 adet yufkadan yaptım ama daha az yufka veya daha çok yufkadan yapabilirsiniz. Sos malzemelerini yufka sayısınca ayarlayabilirsiniz.
Bu börekte çift yufka kullanıyoruz. Bizim yufkalar oldukça büyük olduğundan 2 yufkadan 10 adet börek çıkıyor.Mutlaka denemenizi önereceğim bir börek tarifidir.
MALZEMELER:
4 adet yufka
SOSU İÇİN:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
2 su bardağı galeta unu
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
Arzu ettiğiniz bir iç malzeme
YAPILIŞI:
Bu börekte çift yufka kullanıyoruz.
1. yufkayı tezgaha seriyoruz.
Yufkanın üzerine süt ve sıvı yağını karıştırıp,yeteri kadar bu sostan sürüyoruz
Üzerine 2. yufkayı seriyoruz. BU AŞAMADA SOS SÜRMÜYORUZ !
Yufkaları dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde kesiyoruz. Ben 10 adet şerit kestim.
Şeridin bir ucuna yeteri kadar iç malzemeden koyalım.
Ve muska ( Üçgen)şeklinde sarmaya başlayalım. İç malzemenin üzerinden karşı köşeye üçgen şeklinde katlayalım.
Bir sağ bir sol olarak yufka bitene kadar sürekli köşelere denk getirerek üçgen şeklinde saralım.
Muska şeklimiz hazırdır.
Her bir böreği önce artan sosa tamamen bulayalım.
Daha sonra her yanını kaplayacak şekilde galeta ununa bulayalım.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Tüm börekleri tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Gördüğünüz gibi böreklerimiz harika kabarmışlar.
AFİYETLER OLSUN
Börekleriniz çok hoş gözüküyor benim sormak istediğim şeritlere böldüğünüz yufkayı bastan sona kadar sarmissiniz anladığım kadarı ile.peki çok kalın olmuyormu acaba ortadan ikiye kesip bı şeritten iki adet börek çıkartsak olmazmı...Elif
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Evet şeriti sonuna kadar sarıyoruz,puf gibi kabardığından içi boş oluyor, yani kalın olmuyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim galeta unlu böreklere bayılıyorum pogacasida çok süper oluyor.pratik citir böreğinizi not etmiştim.bu tarifinizi deniycem insaallah sevgilerimle...Elif
YanıtlaSilbu böreği buzluğa atmak istesek nasıl atabiliriz acaba.
YanıtlaSilTarifiniz icin cok tesekkurler denedim super oldu
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok hoş görünüyor
YanıtlaSilBende denedim tadi mukemmel oldu yiyenlerde cok beyendi tarifiniz icin tesekkurler
YanıtlaSil