ARNAVUT DOLMASI
ARNAVUT DOLMASI Nefis ve şık bir meze tarifidir.Bir gün önce yapılıp, ertesi gün sosu üzerine dökülebilir. Sabah kahvaltıları ve yemek ...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/06/arnavut-dolmasi.html
ARNAVUT DOLMASI
Nefis ve şık bir meze tarifidir.Bir gün önce yapılıp, ertesi gün sosu üzerine dökülebilir. Sabah kahvaltıları ve yemek menüsünde tercih ediyorum.
MALZEMELER:
9-10 adet kırmızı biber
İÇİ İÇİN:250 gr mantar
1 kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 tutam dereotu
3-4 diş sarmısak
1 çay bardağı ceviz içi
tuz- karabiber
SOS:
limon suyu- tuz- zeytinyağ- 2-3 diş sarmısak -sirke
YAPILIŞI:
Biberlerleri közleyip, saplarını koparmadan bir yanını keserek çekirdeklerini temizleyelim. Svıyağda yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleştirip, ince ince dilimlenmiş mantarları da soteleyelim.Biber, domates, sarmısak ,tuz ve karabiberi ekleyelim.Suyunu çekince ceviz ve ince kıyım doğranmış dereotunu ilave edelim.İç harcı karnıyarık doldurur gibi dolduralım. Servis tabağına alıp, sosu üzerine dökelim.AFİYET OLSUN
biraz uğraştırmalı gibi ama nefis bir şeye benziyor, eline sağlık.
YanıtlaSilArnavut Dolması tarifiniz çok güzel olmuş, sunum da çok şık, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSüper güzel bir tarif Ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler.
YanıtlaSil