TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE
TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE Orijinal içli köfte yapmak, el alışkanlığı olmayanlar için biraz oyaza gelir.İçli köftenin dış hamurunun gayet ...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/06/tepside-kolay-icli-kofte.html
TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE
Orijinal içli köfte yapmak, el alışkanlığı olmayanlar için biraz oyaza gelir.İçli köftenin dış hamurunun gayet ince açılması, haşlama ve kızartma esnasında patlamaması gerekir. Mardin' li bir arkadaşımın yaptığı içli köfte benim damak tadıma çok uyuyor. Bu tarifi de arkadaşıma sorarak denedim. Tadı bildiğimiz içli köfte tadında oldu. Bazı tariflerde patates yerine irmik ve yumurta kullanılıyor ama ben denemedim. MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE tarifime de bakmanızı öneririm.
·
MALZEMELER:
·
DIŞI İÇİN:
·
2 su bardağı ince bulgur
·
1 su bardağı un
·
1,5 su bardağı sıcak su
·
2 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
·
1 yemek kaşığı biber salçası
·
1 çay kaşığı kimyon
·
tuz
·
İÇ HARCI İÇİN:
·
400 gr. orta yağlı kıyma
·
3 adet soğan
·
çeyrek demet maydanoz
·
1 su bardağı kadar iri çeklmiş ceviz
·
sıvı yağ
·
Tuz- karabiber- pul biber- kekik
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Tereyağı
·
YAPILIŞI:
·
İç harcı için:
·
Yeteri kadar sıvı yağda çok ince
kıyım olarak doğranmış soğanı pembeleşene
değin kavuralım.
·
Kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar
kavuralım.
·
Baharatları ekleyelim.
·
İç malzememiz soğuduktan sonra cevizi ve ince kıyım doğranmış maydanozu
ilave edelim.
·
Yoğurma kabına bulgur ve sıcak suyu alalım ve üzerini kapatarak kabarıncaya
kadar bekletelim.
·
Üzerine haşlanıp rendelenmiş patates, un, salça, tuz ve kimyonu ekleyip
karıştıralım.
·
Bu esnada tadına tuzuna bakalım.
·
Yoğururken yavaş yavaş yarım su bardağı suyu ekleyelim.
·
Güzelce yoğurmaya devam edelim.
·
Harcı ikiye ayıralım .(Yalnız üste yayacağımız harç biraz daha fazla
olsun. Çünkü kıymalı harcın üzerine yaymak biraz daha zor oluyor.)
·
Kare büyük borcamı yağlayalım.
·
Ayırdığımız daha az olan harcı tepsiye yayalım.
·
Bütün halde yaymak biraz zor olduğundan
parçalar koparalım, elimizde inceltip tepsiye yayalım.
·
Yaydıktan sonra elimizi su ile ıslatıp iyice üzerine bastıralım.
·
Üzerine kıymalı harcı dökelim ve
eşit şekilde yayalım.
·
Elimizle kıymalı harcı iyice bastıralım.
·
Ayırdığımız diğer bulgurlu harcı kıymalı
harcın üzerine yine aynı şekilde tamamen
kapatmaya çalışalım, açık yer kalmasın.
·
Üzerine iyice bastıralım.
·
Dilediğimiz büyüklükte dilimler halinde kesip, her parçanın üzerine fındık
tanesi kadar tereyağı koyalım. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30- 35 dakika kadar pişirelim.
·
AFİYE OLSUN
süper olmuş. Ellerinize sağlık.. Sonrasındada krem kremal alayımm..
YanıtlaSilTariflerin kelimeleri niye yabncıkelimelerle kesiliyo benim telefonumun algısı mı bozuk
YanıtlaSilSanıyorum sizin telefonunuzdan kaynaklıyor :(
SilTepsinizin boyutunu ogrenebilirmiyim. Tskler
YanıtlaSil26 cm lik kare borcam
SilELINIZE SAĞLIK
YanıtlaSilHımm çok farklı. Ellerine sağlık ablacım.. :)
YanıtlaSil