ÇİKOLATALI KESTANELİ MUS
ÇİKOLATALI KESTANELİ MUS ÜLKER İÇİM etkinliğinde yaptığımız nefis bir tarif.Yapımı çok basit. Bu yöntemle malzemelere değişik tatlar...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/12/cikolatali-kestaneli-mus.html?m=0
ÇİKOLATALI KESTANELİ MUS
ÜLKER İÇİM etkinliğinde yaptığımız nefis bir tarif.Yapımı çok basit. Bu yöntemle malzemelere değişik tatlar ekleyerek yeni lezzetler elde etmek mümkündür. Örneğin, değişik soslar kullanılabilir.
MALZEMELER:
100 gr İçim Taze Peynir
200 gr bitter çikolata
1 adet yumurta sarısı
3 adet yumurta akı
70 gr toz şeker
TABANI İÇİN:
Yarım paket yulaflı bisküvi
100 gr kestane püresi
30 gr tereyağı
VİŞNE SOSU İÇİN:
200 gr vişne
80 gr toz şeker
20 gr taze zencefil
toz tarçın
yarım çay bardağı su
YAPILIŞI:
TABANI İÇİN;
Kestane püresi, tereyağı ve bisküvileri birlİkte rondodan geçirip hamur haline getirelim..Hamuru 20 cm’lik bir çember kalıba alalım ve bastırarak yayalım.Önceden ısınmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10- 12 dakika pişirelim ( Her fırın ısısı farklı olduğundan üzerleri hafif kuruyunca fırından çıkaralım.).Soğumaya bırakalım.
Yumurta sarısı ve toz şekeri benmaride toz şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve üzerine bitter çikolatayı ekleyerek çikolata eriyinceye kadar karıştıralım. Çikolata eriyince benmariden alıp soğumaya bırakalım. Yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar mikserle iyice çırpalım. Öyle ki kabı ters çevirdiğimizde akmayacak kıvamda olmalıdır. Çırptığımız yumurta aklarını erittiğimiz çikolata ile birleştirelim Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru kabarcıkları söndürmeden havalı bir şeklide nazikçe karıştıralım. Bu karışımı soğuyan tabanın üzerine yaylım ve yarım saat kadar dondurucuda bekletelim. Bu arada vişne sosunu hazırlamaya başlayalım.
Bir tencereye sos malzemelerini alalım. karıştırarak kısık ateşte suyunu çekip koyulaşana değin pişirelim.Piştikten sonra rondodan çekelim. Dondurucudan tatlımızı çıkarıp sosu tamamen üzerine yayalım .Ben alt kısmın görünmesi için sosu ortada bırakarak fotoğraf çektim. Dilimleyerek servis yapınız. AFİYET OLSUN
Güzel bir tarif. Ülker içimden. Sizinde ellerinize emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
YanıtlaSilablacim o kadar guzel duruyor ki kesinlikle denemem gerek :) ellerne saglik..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Mervecim :)
YanıtlaSilpasta malzemeleri okadar güzel kullanılmışki gerçekten harika duruyor
YanıtlaSil