PATATESLİ GÜL BÖREĞİ | Mutfak Ve Tatlar

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

 PATATESLİ GÜL BÖREĞİ Neredeyse her evde yapılan pratik ve lezzetli bir börektir. Dilediğiniz her türlü iç malzemeyi kullanabilirsiniz...


 PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
Neredeyse her evde yapılan pratik ve lezzetli bir börektir. Dilediğiniz her türlü iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben en çok patatesli iç malzemeyi sevdiğimden patatesli yaptım. Mutfağa yeni girenler için yapım aşamalarıyla yayınladım. Mutfağı hiç bilmeyenlere gül böreği şeklinde sarınız demek bana anlamsız geliyor.

MALZEMELER:
3 adet yufka
1 çay bardağı süt ( veya yoğurt)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
5-6 adet patates
1 adet kuru soğan
tuz- karabiber
arzuya göre pul biber
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
susam


 YAPILIŞI:
Öncelikle patatesleri  haşlayalım ve sıcakken ezelim İçine  ince kıyım doğranmış soğanı ve baharatlarını ekleyip, karıştıralım.
Bir kapta sos malzemelerini karıştıralım
Yufkaları üst üste koyalım
Tam ortadan artı şeklinde 4' e bölelim
 12 adet üçgen parça elde edeceğiz.
 Tek tek yufkaların  üzerine  yumurta fırçası yardımıyla sosumuzdan sürelim
 Yufkanın geniş kısmına yeteri kadar iç malzememizden koyalım.
 Yufkanın her iki ucunu hafifce malzemenin üzerine katlayalım
 Ve rulo şeklinde sarmaya başlayalım
 Rulonun bir ucunu içe kıvırıp,
 İçe doğru gül şeklinde sarmaya başlayalım.
 Ve böreğimiz gül şeklini aldı.
 Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim. Aralık vermezsek böreklerin her yanı nar gibi kızarmaz.
 Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,bolca susam serpelim ve ısınmış 200 derecelik fırında üzerleri  nar gibi olana değin pişirelim.
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yufka 4478227355917636704

Yorum Gönder

  1. Resimli anlatım işde böyle olur. harika hiç bilmeyen çocuk bile yapabilir anlatımdan. ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyorlar anneme söyleleyim yapsın yaw:)

    YanıtlaSil
  3. bende bayılırım patetesli böreğe ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ayrıntılı anlatımınız ıcın cok tskkkrdrm

    YanıtlaSil
  5. Rica ederim canım,mutfağa yeni girenler dahi kolaylıkla tarifleri yapsınlar istiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık Selma hanımcım, çok da güzel kızarmışlar nar gibi :)
    Çok seviyorum hem pratik hemde lezzetli oluyor... Denemek isteyenler hiç durmasınlar doğru mutfağa.....
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. ben bu böreği çok sık yaparım gerçekten çok lezzetlidei

    YanıtlaSil
  8. değerli selma hanım ellerinize sağlık görünüm pişirme tarzınızla tepsideki görünümü efsane sayfanız mükemmel her daim çok başarılısınız sizlere kolaylıklar diliyorum selamlar hoşça kalın .neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil
  9. Hayatımda ilk kez patatesli gül böreği yapıyorum, o da buranın sayesinde =)
    Tarif cok acıklayıcı olmuş,emeginize sağlık.
    Gece gece misss gibi 2 tepsi böreğim oldu =)

    YanıtlaSil
  10. Beğendiğinize çok sevindim ; afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize hatta anlatımınıza sağlık..Çok teşekkür ederim..Böyle tariflerle kendime güvenim geldi:))

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Çok sevindim;afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  14. Patatesli börek gibisi var mı?Yanında da mis gibi çay...ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  15. Öncelikle böyle bir sayfa, böyle bir anlatım ve böyle güzel müzikleri dinleme fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederim.. İnsanın hemen mutfağa gidip börek yapası geliyor :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum beğendiğinize....teşekkür ederim....

      Sil
  16. elinize saglik

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel olmuş görüntüsü gibi tadıda güzel eminin selma hanım

    YanıtlaSil
  18. Süper görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. Süper görünüyor kübra şahan

    YanıtlaSil
  20. bu tarifi de deneyenlerdenim harika anlatımlar süper ellerinize sağlık zeynep

    YanıtlaSil
  21. Sogan çiğ konunca sasimis bi koku olmuyor dimi. Ben borekte soğanı n ağzına gelmesini sevenlerdenim de:) cok harika duruyo. Her tarifinz de ayri bi ozen ayri bi guzellik incelik var.

    YanıtlaSil
  22. Denedim tarifiniz gayet basarili ben sogani kavurmayi tercih ettim sadece tesekkurler

    YanıtlaSil
  23. Harikasınız, çok pratik anlatımız var ve herkesin damak tadına uyabilecek güzel tarifler seçiyorsunuz. Teşekkürler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item