PATATES PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK SOTE
PATATES PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK SOTE Benim en sık yaptığım yemeklerin başında gelir. Eşim tavuk etini çok sever. Bense kendimi bildim ...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/11/patates-puresi-yataginda-tavuk-sote.html?m=0
PATATES PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK SOTE
Benim en sık yaptığım yemeklerin başında gelir. Eşim tavuk etini çok sever. Bense kendimi bildim bileli etle aram hiç iyi olmamıştır :( O yüzden bu bu tarz yemeklere bolca mantar eklemeyi severim :) Patates ise hayatta sevdiğim yiyeceklerin en başında yer alır. Yani bu yemek hem benim hem eşim için :)
MALZEMELER:
1 adet tavuk göğsü
1' er adet sarı- kırmızı ve yeşil biber
1 paket mantar veya daha az
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2-3 diş sarımsak
yeteri kadar zeytin yağı
tuz- karabiber
PÜRESİ İÇİN:
5-6 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
tuz- karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle Patateslerin kabuklarını soyun ve tuz ile patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Pişen patatesleri sıcaklığı ile ezin.
Kısık ateşte içine tereyağı ve sütü ekleyin
Pürüzsüz bir şekilde ezerek pişirin.
Tuz ve hafif karabiber ekleyin.
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde ,soğanı ince kıyım doğrayın ve etlerle birlikte kavurmaya başlayın.
Tavuklar yumuşamaya başlayınca güzelce yıkanmış ve küp şeklinde doğranmış mantar ile ince kıyım doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin.
Mantar suyunu çekinceye kadar pişirin
Son aşamada 1 adet kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domatesi ekleyin.
Baharatlarını ilave edelim.
Servis tabağına sıcak halde püreyi yayın
Üzerine yeteri kadar tavuk soteyi yerleştirin.
Sıcak servis yapınız
AFİYET OLSUN