KONYA KEBABI | Mutfak Ve Tatlar

KONYA KEBABI

KONYA KEBABI AFİYETLER OLSUN  :)




KONYA KEBABI
AFİYETLER OLSUN  :)

Sevgili Dursune Sade ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
 MALZEMELER:
 1 kuzu but
 Garnitur:
 1 adet salkım domates
 2 adet soğan
 4 adet yeşil biber
 Pidesi için:
 4 su bardağı un
 Yarim paket yaş maya
 1 çay bardağı süt
 Üzeri için:
 yumurta
 YAPILIŞI:
 1 kuzu budunu kasabınıza parçalatınız, daha sonra yeterince tuzunu ve karabiberini atın ve çok az tereyağını çelik tencerede eritin ve parça kuzu budunu tere yağında mühürleyin ve susuz halde kısık ateşte yumuşayıncaya kadar arada bir döndürmek şartıyla pişirin.
 Pidenin yapılışı:
Unu, sütü, mayayı yoğurma kabında yoğurun ve mayalandırınız. Mayalanan hamuru küçük pide şekli verip, yumurta sarısını sürünüz. 175 derecede pişiriniz. Pidelerin üzerine hafif kızgın tereyağı gezdirin. Etleri yerleştirin.garnitürüyle servis yapınız. AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 6401116634234765848

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item