KONYA KEBABI
KONYA KEBABI AFİYETLER OLSUN :)
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/11/konya-kebabi.html?m=0
KONYA KEBABI
AFİYETLER OLSUN :)
Sevgili Dursune Sade ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
1 kuzu but
Garnitur:
1 adet salkım domates
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
Pidesi için:
4 su bardağı un
Yarim paket yaş maya
1 çay bardağı süt
Üzeri için:
yumurta
YAPILIŞI:
1 kuzu budunu kasabınıza parçalatınız, daha sonra yeterince tuzunu ve karabiberini atın ve çok az tereyağını çelik tencerede eritin ve parça kuzu budunu tere yağında mühürleyin ve susuz halde kısık ateşte yumuşayıncaya kadar arada bir döndürmek şartıyla pişirin.
Pidenin yapılışı:
Unu, sütü, mayayı yoğurma kabında yoğurun ve mayalandırınız. Mayalanan hamuru küçük pide şekli verip, yumurta sarısını sürünüz. 175 derecede pişiriniz. Pidelerin üzerine hafif kızgın tereyağı gezdirin. Etleri yerleştirin.garnitürüyle servis yapınız. AFİYET OLSUN
Dursune hanım ellerinize sağlık. Biryan kebabı gibi olmuş.
YanıtlaSilEvet harika gerçekten
YanıtlaSil