DİŞ ETİ
DİŞ ETLERİNİN ÇEKİLMESİ EN BÜYÜK PROBLEMLERİMİZİN BAŞINDA GELİR :( BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/11/dis-eti.html?m=0
DİŞ ETLERİNİN ÇEKİLMESİ EN BÜYÜK PROBLEMLERİMİZİN BAŞINDA GELİR :( BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Diş eti çekilmesi ve diş eti iltihabı bitkisel tedavisi
Prof. Dr. Ahmet Maranki diş eti hastalıkları için bitkisel çözümler.. Diş eti çekilmesi, diş eti kanaması ve diş eti iltihabı için bitkisel tedavi yolları.. Dişlerini doğru ve yeterince temizlemeyen kişilerin diş aralarında ve üzerlerinde biriken
besin artıkları bakteri üremesine neden olmaktadır. Bakteri plağı adı verilen bu püremsi kalıntılar diş çürüklerine ve diş eti iltihaplarına sebebiyet verirler. Ayrıca bu kalıntıların üzerine tükürüğün de zamanla çökelmesi sonucu diş taşları oluşur.
Bu bakteri plağı içerisinde çoğalan mikroorganizmalar dişlerde ve aralarda kalan şekerleri parçalayarak asit ortaya çıkarırlar ve ortaya çıkan bu asit dişi ufak bir bölgeden başlayıp gittikçe büyüyen bir biçimde dişin çürümesine neden olurlar. Bu büyüme çok fazla artarsa dişin çekilmesi gerekebilir.
Diş eti iltihabı belirtilerinden ilki diş etlerindeki kanamalardır. Diş etlerindeki doğal pembe rengin bozulması, ağız kokusu ve şekil bozuklukları ile kendini daha da belli eder. Diş eti iltihaplarının sebebiyet verdiği diş kayıpları diş çürümelerine nazaran daha fazladır.
Sağlıklı diş etlerinin rengi açık pembedir ve diş eti dişlere ve kemiklere sıkıca tutunmuş olup portakal kabuğu gibi parlak, pütürlü bir görünüme sahiptir.
Diş eti kanamaları ve diş eti iltihapları için bitkiler
250 ml kaynar su içerisine 2-3 çay kaşığı papatya kurusu atılır ve 10 dakika demlenmesi için beklenir. Hazırlanan bu papatya çayı süzülerek kullanıma hazır hale getirilir. Bu papatya çayı ile yemeklerden sonra gargara yapmak diş etlerine iyi gelir.
Diş eti iltihapları ve kanamaları için bir diğer faydalı bitki ise nanedir. Nanenin diş eti çürümelerine sebep olan organizmalarla savaşma özelliği vardır. 250 ml kaynar suya 2 çay kaşığı kadar kuru nane atılıp demlenmesi için beklenir. Bu nane çayını isterseniz içebilir ya da gargara yapabilirsiniz. Ayrıca taze nane yemek de diş eti hastalıklarına iyi gelir