ELMALI ÇÖREK | Mutfak Ve Tatlar

ELMALI ÇÖREK

ELMALI ÇÖREK   ELMALI ÇÖREK TARİFİ ELMALI ÇÖREK NASIL YAPILIR?   Elmalı lezzetleri sevenler bu tarifi kaçırmasınlar Mayalı  hamurun içinde e...


ELMALI ÇÖREK 
ELMALI ÇÖREK TARİFİ
ELMALI ÇÖREK NASIL YAPILIR?
 
Elmalı lezzetleri sevenler bu tarifi kaçırmasınlar
Mayalı  hamurun içinde elma, kuru meyveler ve tarçının uyumu damakta  müthiş bir lezzet bırakıyor.Çayın, kahvenin yanında nefis bir eşlikçi...

  • MALZEMELER:
  • 1 paket instant maya veya yarim paket (21 gram)yaş maya
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker (Normal toz şekerde olur)
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik  ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un (Gerekirse çok az daha un ilave edebilirsiniz)
  • Içi için:
  • 4 adet elma (Tercihen yeşil mayhoş elma)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı iri kıyım doğranmış ceviz
  • Uzeri icin:
  • 2 yemek kaşığı esmer veya beyaz şeker
  • YAPILIŞI:
  • Ön  hazırlık olarak elmalı harcı yapıyoruz.Elmaların  kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.Üstüne  şekeri ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alın ve tarçını ekleyip karıştırın.Soğumaya  bırakın.
  • Ilık su, ılık  süt,seker ve mayayi bir kaba alip maya eriyinceye kadar karistirin.Üzerini  örtün  ve kabarmasını  bekleyin.
  • Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz gibi acın.
  • Unun üstune tuzu serpin.
  • Unun ortasına kabaran mayayi dökün ve ortadan başlayarak hamuru yoğurun.
  • Hamurun üzerini streç film ile örtün  ve temiz bir beze sarıp ılık ortamda hamur iki  katına ulaşana kadar mayalandirin.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alın üzerine çok az un serperek merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde  açın
  • Elmali harci hamurun üzerine  eşit  bir biçimde  yayin.
  • Üstüne kuru üzüm ve cevizi serpin.
  • Hamuru rulo şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve üzerine esmer şeker veya beyaz şeker  serpip tepside 20  dakika dinlendirin.
  • Önceden  ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika arası pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra 15 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
  • Ertesi günde tadı nefis oluyor 
  • Afiyetler olsun

DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 5266013785702412264

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item