ASMA YAPRAĞINDA ENGİNAR DOLMASI

ASMA YAPRAĞINDA ENGİNAR DOLMASI NASIL YAPILIR? ASMA YAPRAĞINDA ENGİNAR DOLMASI TARİFİ ASMA YAPRAĞINDA ENGİNAR DOLMASI  Asma yapr...




ASMA YAPRAĞINDA ENGİNAR DOLMASI NASIL YAPILIR?
ASMA YAPRAĞINDA ENGİNAR DOLMASI TARİFİ
ASMA YAPRAĞINDA ENGİNAR DOLMASI 
Asma yaprağı ve enginarın tam mevsimi...Asma yapraklarını bahçemizden topladım...Taptaze küçücük... Mis kokulu siyah üzüm yaprağı... İç pilavla uyumu müthiş...Davet sofraları için zeytinyağlı bir enginar düşünürseniz tavsiye ederim...Hem leziz hem sunumu şık ve gösterişli...












  • MALZEMELER:
  • 4 adet enginar çanağı
  • Asma yaprağı ( Yaprağın büyüklüğüne göre sayı değişiyor.8-16).
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı nerminhanimzeytinligi zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 adet kesme şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 4-5 dal demet dereotu, maydanoz ve taze nane
  • Tuz- Karabiber- yenibahar
  • Üzeri için:
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • YAPILISI:
  • Ön hazırlık olarak, asma yapraklarını haşlayıp süzün.
  • Kuş üzümlerini ılık suda bekletip süzün.
  • Enginar çanaklarını ben temizlenmiş alıyorum.Çanakların kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını alın ve 1 adet ince kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstığı ekleyip fıstıklar pembeleninceye kadar kavurun.
  • Pirinci güzelce yıkayıp süzün ve tencereye ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Baharat ve yeşillikleri ilave edip karıştırın ve iç harcı soğumaya bırakın.
  • Asma yaprağını damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde tezgaha serin.(Ben asma yapraklarını bahçemizden topladım. Yapraklar küçüktü enginar ölçüsünde yaprakları düzgünce ekledim(.Yaprağın ortasına enginar çanağını oturtun.Çanağın çukuruna iç harçtan yeteri kadar doldurun.
  • Alttan yaprakları iç harcın üzerine doğru güzelce katlayın.
  • Üzerine en düzgün asma yaprağını her yanını örtecek şekilde koyun ve yaprak uçlarını alt kısma doğru elinizle düzeltin.
  • Tencerenin tabanına 1 adet piyaz şeklinde doğranmış soğanı yayın.
  • Üzerine hazırladığınız enginar çanaklarını koyun.
  • Yarim cay bardağı zeytinyağı,limon suyu, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin.





DAHA FAZLA LEZZET

ovilo 2710865996639201059

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item