BULGURLU BÖREK NASIL YAPILIR | Mutfak Ve Tatlar

BULGURLU BÖREK NASIL YAPILIR

BULGURLU BÖREK NASIL YAPILIR BULGURLU BÖREK TARİFİ BULGURLU PEYNİRLİ BÖREK Çıtır çıtır pratik bir börek... Bulgur, peynir ve yeşillikl...


BULGURLU BÖREK NASIL YAPILIR
BULGURLU BÖREK TARİFİ
BULGURLU PEYNİRLİ BÖREK
Çıtır çıtır pratik bir börek... Bulgur, peynir ve yeşilliklerle  nefis ve hafif  bir iç malzeme ortaya çıktı...Yine evdeki malzemelerle az bütçeyle leziz bir börek...



  • MALZEMELER:
  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı pilavlık Duru Bulgur
  • 250 gr Muratbey beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir  tutam dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • YAPILIŞI:
  • Pilavlık bulguru üzerini geçeinceye kadar su koyup haşlayıp suyunu süzün.
  • Haşlanan bulgurun üzerine  ufalanmış peynir, ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip, baharatlarla tatlandırın.
  • Yufkaları üst üste koyup rulo şeklinde sarın ve 4 parmak genişliğinde  kesin.
  • Her bir şeridin uç kısmına  bolca iç malzemeden koyun ve muska şeklinde sarın.
  • Kızgın bol sıvı yağda börekleri altın rengi oluncaya kadar kızartın.
  • Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR- BÖREKLER 6672920936025320037

Yorum Gönder

  1. elinize sağlık, bu arada bloğumun 2. yaş günü çekilişime beklerim ♡ sayfanda duyurma imkanın olursa da çok mutlu olurum, sevgiler :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item