SOĞANLI KİŞ NASIL YAPILIR
SO ĞANLI KİŞ NASIL YAPILIR? KARAMELİZE SOĞANLI KİŞ TARİFİ SOĞANLI KİŞ Doğal antibiyotik soğan ile nefis bir kiş tarifi ....
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2016/11/soganli-kis-nasil-yapilir.html
SOĞANLI KİŞ NASIL YAPILIR?
KARAMELİZE SOĞANLI KİŞ TARİFİ
SOĞANLI KİŞ
Doğal antibiyotik soğan ile nefis bir kiş tarifi ... Karamelize soğan ister pizzaya ister gözlemeye ister kiş gibi tariflere inanılmaz yakışıyor... Yapımı kolay ve zevkli bir kiş tarifi....
- MALZEMELER:
- Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım paket kabartma tozu
- 2,5- 3 su bardağı un
- İç Malzemesi için:
- 4 adet irice kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- Karabiber
- Üzeri İçin:
- 1 paket süt kreması ( 200 ml)
- 1 su bardağı Muratbey Tam yağlı taze kaşar peyniri rendesi
- 1 adet yumurta
- Tuz
- YAPILIŞI:
- İç malzemesi için, soğanları piyaz şeklinde doğrayın ve zeytinyağın da rengi değişinceye kadar kavurun.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
- Üzeri için, bir kaseye süt kreması, yumurta , taze kaşar rendesi ve çok az tuz ilave edip karıştırın.
- Hamuru için:
- Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Unun üzerine kabartma tozunu serpin.
- Ortasına yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu koyup ortadan başlayarak yanlardan unu içeri doğru alarak hamuru yoğurun.
- Hamuru hafif unlu zeminde merdane yardımıyla tart kalıbınızın ölçüsünde açın.
- Tart kalıbının her yanını güzelce tereyağı ile yağlayın.( Benim tart kalıbım 30 cm)
- Hamuru merdaneye sarıp tart kalıbına alın..Ortadan başlayarak hamuru kalıba serin. 2 cm kadar hamurun kalıptan dışarı sarkmasına izin verin.
- Elinizle hamurun tart kalıbının şeklini almasını sağlayın. Yan duvarları iyice bastırın. Kalıbın kenarlarındaki fazla hamuru düzgünce kesin.
- Hamurun tabanının pişerken kabarmaması için bolca çatalca delikler açın.( Veya hamurun tabanı ölçüsünde yağlı kağıt koyup üzerine kuru bakliyat koyabilirsiniz).
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tart hamurunu 10- 12 dakika kadar pişirin.
- Pişen tartın içine kavrulmuş soğanları yayın.
- Üzerine hazırladığınız peynirli harcı dökün.
- Ve üzeri hafif kızarıncaya kadar tekrar fırına verin.
- Kalıptan tartı kırmadan dikkatlice çıkarın ılık servis yapın.
- Afiyet olsun
emeğinize sağlık ne kadar güzel gözüküyor :)
YanıtlaSil