BALLI MUZ KIZARTMASI | Mutfak Ve Tatlar

BALLI MUZ KIZARTMASI

BALLI KIZARMIŞ MUZ Kızarmış muz sever misiniz? Sıcak sıcak üzerine balla birlikte güzel oluyor.. Arzuya göre üzerine bol ceviz veya f...


BALLI KIZARMIŞ MUZ
Kızarmış muz sever misiniz? Sıcak sıcak üzerine balla birlikte güzel oluyor.. Arzuya göre üzerine bol ceviz veya fındık...Dondurma ise müthiş oluyor....


  • MALZEMELER:
  • 2- 3 adet muz
  • Hamuru için:
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım Paket kabartma tozu
  • Bulamak için:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Kızartma için:
  • Sıvı yağ
  • Üzeri için:
  • Bal
  • Hindistan cevizi veya ceviz- fındık
  • YAPILISI:
  • Hamuru için, bir kasenin içine süt, su, un,vanilya ve kabartma tozunu alın ve pütürsüz hamur oluncaya kadar mikserle çırpın.
  • Muzları kalın dilimler halinde kesin.
  • Muz dilimlerini önce nişastaya, daha sonra hamur harcına bulayın
  • Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
  • Kızaranları fazla yağını alması için havlu kağıt serilmiş tabağa çıkarın.
  • Muz dilimlerini servis tabağına alın ve üzerlerine BAL gezdirin.
  • Üstüne Hindistan cevizi veya ceviz fındık serpin.
  • Sıcak servis yapın.
  • AFİYET OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 5536572766489533295

Yorum Gönder

  1. Muhteşem bir tarif bu.Dondurmayla deneyeceğim hemen ♥

    YanıtlaSil
  2. Hiç denemedim ben bunu,ama çok güzel görünüyor....

    YanıtlaSil
  3. ayy nasıl canım istedi dondurma ile elinize sağlık .-))

    YanıtlaSil
  4. muz aşığı olarak acilen denemem lazım, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. ay o nasıl güzel bir şey öyle olsa da yesem yav :D

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item