KNORR İLE FIRINDA TAVUK TARİFLERİ | Mutfak Ve Tatlar

KNORR İLE FIRINDA TAVUK TARİFLERİ

Fırında Tavuk Tarifi Tavuk, yüzlerce farklı çeşidiyle herkes tarafından çok sevilen yemeklerin başını çeker. Damak zevkine göre çeşit...



Fırında Tavuk Tarifi
Tavuk, yüzlerce farklı çeşidiyle herkes tarafından çok sevilen yemeklerin başını çeker. Damak zevkine göre çeşitli sebzelerle zenginleştirilebilen tavuk yemekleri, en çok tüketilen yemeklerden biridir. Türk sofralarında da özel bir yere sahip olan tavuk yemekleri, binlerce farklı formuyla sofralarımızda yer alır.
En sağlıklı tavuk yemekleri, haşlama ya da fırında hazırlanan tavuk yemekleridir. Çok fazla yağ kullanılmasına fırsat vermemesinden dolayı sağlıklı beslenenlerin tercihi olan fırında tavuk yemekleri, patatesli, mantarlı bezelyeli, kabaklı olarak ve daha birçok sebze çeşidi kullanılarak yapılır. Farklı farklı fırında tavuk tarifi arasından seçim yapabilir ya da onlardan yola çıkarak kendi fırında tavuk tarifinizi geliştirebilirsiniz.

Kolay ve Pratik: Fırında Patatesli Tavuk
Tavuk yemeklerinde en sık kullanılan sebzelerden biri olan patates, lezzeti ve kıvam verici özelliğinden dolayı tercih edilir. Dilerseniz tavuğu parçalamadan fırında bütün tavuk halinde pişirebilir ya da fırında poşette tavuk halinde değerlendirebilirsiniz. Patates dilimleri ile süslediğiniz tavuğu haşlamadan direkt fırına verdiğinizde biraz daha sert ve kıtır olan tavuk, damak tadına göre haşlanarak da fırına verilebilir. Eğer sostan hoşlanıyorsanız fırında soslu tavuk yapabilir ya da krema sosu hazırlayarak fırından çıkardıktan sonra tavuğa ekleyebilirsiniz.

Şık: Fırında Mantarlı Tavuk
Tavuk yemeklerinde en çok kullanılan bir diğer sebze de mantardır. Mantarın kendine has lezzeti, tavuk ile birleştiğinde ortaya mükemmel bir aroma çıkar. En çok sevilen yemeklerden biri de fırında mantarlı tavuktur. Fırında mantarlı tavuk hazırlanırken dilerseniz mantarı küçük dilimler halinde keserek; dilerseniz de bütün halde kullanabilirsiniz. Mantarlı tavuk hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise mantarları bir müddet limonlu suda bekletmektir. Limonlu suda bekleyen mantarların kararması önlenerek istenilen şık görüntü elde edilir.

Geleneksel: Fırında Tavuk Dolması
Geleneksel Osmanlı yemeği esintilerini taşıyan fırında tavuk dolması, baharatlarla zenginleştirilen pilav içeriği ile en beğenilen fırında tavuk çeşitlerinden biridir. Bütün halinde tavuk ile yapılabildiği gibi tavuk göğüslerinin yaprak şeklinde ezilerek sarılmasıyla da yapılabilir. Her iki türü de oldukça lezzetli olan yemek, özellikle özel misafirler için hazırlanan akşam yemeklerinin baş tacıdır.
İç olarak hazırlanan pilava kuş üzümü ve çam fıstığı eklendiğinde bariz bir şekilde lezzeti artar ve damakta bıraktığı kalıcı lezzet, günlerce konuşulabilir. Tavuğun bütün olarak kullanıldığı çeşidinde, ortası yarılarak tavuğun içine pilav yerleştirilir. Pilav yerleştirildikten sonra açılmaması için tavuğun karnı dikilir. Tavuk suyunun muhteşem aroması ile pişen pilavın tadına doyulmaz.
Birbirinden ilginç ve lezzetli fırında tavuk tarifine Knorr tarafından hazırlanan http://www.herkessofraya.com/sayfasından ulaşabilir ve yepyeni, lezzetli yemek tariflerine sahip olabilirsiniz.


DAHA FAZLA LEZZET

NEW 5786111766931292242

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item