MODA SAKLI KÖŞK | Mutfak Ve Tatlar

MODA SAKLI KÖŞK

Tramvaydan inin, sola dönün, sa ğda kırmızı bir kapı göreceksiniz. Burası Mahalle'nin Köşkü Köşk, yerel ürünler ve modern pişir...

Tramvaydan inin, sola dönün, sağda kırmızı bir kapı göreceksiniz.
Burası Mahalle'nin Köşkü

Köşk, yerel ürünler ve modern pişirme teknikleri ile hazırlanan lezzetlerle sizleri ağız tadınıza uygun, özgün ve Anadolu’dan dünyaya uzanan bir yemek yolculuğu deneyimine davet ediyor.

Sevgili Zeynep Kakınç ve Selin Tokatlıoğlu  konukseverlikleri, zariflik ve asaletleriyle bizleri büyülediler...Zeynep Kakınç, Galata Kiva’nın eski ortağı. Uzun yıllar yemek sektörünün farklı alanlarında çalışmış, araştırmalar yapmış. Yıllar boyunca edindiği birikimini Moda’ya olan sevgisiyle birleştirerek kocaman kırmızı kapılar arkasında gizlenmiş bu mekânı Anadolu yakasının farklı bir lezzet mekanı olarak yeniden yaratmış. Zeynep aynı zamanda Mutfak Dostları Derneği Başkanlığını da sürdürüyor.

Ermeni mezeleri sevgili Selin Tokatlıoğlu tarafından yapılmış. Selin sektöre, yiyecek ve içecek işletmeciliği eğitimi ile atılmış. Eski İstanbul mutfağının baş tacı olan Ermeni mezelerini, 2004 yılında Feriköy'de açtığı, kendi mekanı Hamov’da sunmaya başlamış. Kakınç ve Tokatlıoğlu’nun güçlerini birleştirmeleri Saklı Köşk’ün Anadolu’dan dünyaya açılan zengin lezzet yolculuğuna artık İstanbul Ermenilerinin topik, tarama, dalak dolması gibi vazgeçilmez lezzetlerinin katılmasına yol açmış.
 Saklı Köşk, 1909 yılında Romanyalı işadamı Miltiadi Patos’un kızı Mari için dünyaya gözlerini açtı. İstanbul’un en özel semptlerinden biri olan Moda’nın, en güzel köşklerinden biri oldu. 1937’de yeni sahibi ünlü karikatürist Cemil Cem’di ve 1950’ye kadar da onu, kalemini, fırçasını, dostlarını çatısı altında barındırdı.


Alt ve üst katlarda farklı konseptlerde tasarlanmış dört ayrı yemek bölümü, toplantı ve özel yemekler için tasarlanmış bir salon, duvarlarda tablolar, her köşede tarihinden ayrıntılar. Belki bir sergiye ya da canlı müzik dinletisine denk gelirseniz şaşırmayın, sadece keyfini çıkarın. Unutmadan, her öğlen anne mutfağından günlük menü de sizleri bekliyor. Pazar sabahlarıysa Köşk sizi kahvaltıya çağırıyor.

İlgi, hijyen, titizlik, sunum, ambiyans her şey burada. Cuma akşamları 45lik dj, Cumartesi geceleri canlı müzik performansı ile köşkte ister arkadaş guruplarınızla, ister başbaşa yemek yiyeceğiniz değişik sayıda misafir ağırlayabilen yemek odaları çok hoş. Özel toplantılar, şirket yemekleri, nişan, düğün yemekleri için son derece hoş bir mekan burası. Kalabalık bir ortamda saklı, sakin, huzurlu ve keyifli.
Bizim tadım menümüz ise tek kelimeyle mükemmeldi.
Topik
Bahar Dolması
Zeytinyağlı Barbunya
Tarama
Çerkez Tavuğu
Çıltik
Kırmızı Mercimek Favazı
Deniz Mahsulleri ile Doldurulmuş İçli Köfte
Arnavut Ciğeri (Sıcak Domates Soslu)
Bıldırcın Yumurtası Çılbırı
Mücver
Kuzu But
İç Pilav
Saklı Köşk Muhallebisi
Tahinli Çıtır Kabak


Adres: Saklı Köşk
Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Caddesi Cem Sokak No6
Kadıköy / İstanbul
Te: 0216 337 6788









DAHA FAZLA LEZZET

NEW 7465220448936352204

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item