PASTANE POĞAÇASI

PASTANE POPĞAÇASI NASIL YAPILIR PASTANE POĞAÇASI TARİFİ PASTANE POĞAÇASI Artık pasteneden poğaça almaya son :) Evde pastane poğaças...

PASTANE POPĞAÇASI NASIL YAPILIR
PASTANE POĞAÇASI TARİFİ
PASTANE POĞAÇASI
Artık pasteneden poğaça almaya son :) Evde pastane poğaçası yapmak çok kolay... Ben bu kez mahlep kullanmadım ama arzu ederseniz 1 çay kaşığı dolusu mahlep kullanabilirsiniz...Pişerken buram buram mis gibi kokan poğaçalar...Üzerlerini nar gibi kızarıncaya kadar pişirmenizi öneririm...Beyaz veya pembe renkte bırakmayınız...

  • MALZEMELER:
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta ( Bir sarısı üste sürülecek)
  • 1 paket yaş maya ( 42 gr)
  • 1çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5,5-6 su bardağı un
  • İÇ HARCI İÇİN:
  • peynir ( Veya kıymalı veya patatesli bir iç malzeme)
  • YAPILIŞI:
  • Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Unun üzerine tuz ve şekeri serpin.
  • Havuzun içine  ılık su, ılık süt  ve yaş mayayı alın, ,maya eriyinceye kadar karıştırın.
  • Tereyağı ve  yumurtayı ekleyin.
  • Yavaş yavaş yandaki unları ortaya doğru alarak hamuru yoğurmaya başlayın
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp  ılık bir ortamda mayalandırın.
  • Mayalanan  1-2 kez daha yoğurup gazını alın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. 

  • Mayalanan  hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. .(Bu ölçülerden 23 adet kadar çıkıyor).
 Bezeleri elinizle bastırarak açın


 Ve elinizin  kenarıyla ortasına bastırarak çukur oluşturun.



  • Oluşan bu çukura yeteri kadar iç malzemeden  koyun

  •  İkiye katlayın.
 Ve yine elinizin kenarıyla uç kısımdan biraz içeriye doğru bastırarak çukurlaştırın.

 Önden dudak şeklinde görünüyor.

 Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.


  • Üzerine bolca yumurta sarısı sürün.


  • Üzerine çatalla boydan boya çizikler atarak dekor verin.
  • 10 dakika daha tepside mayalandırın




  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

  • AFİYETLER OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR 917735677553780231

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık Selma hanım daha önce bu tarifinizi denedim biz çok beğendik.Teşekkürler.(Harems Ottoman)

    YanıtlaSil
  2. mmmmmmm nefis görünüyor Ev yapımı Pastane pogoçası,Sabah sıcak sıcak fırından çıkınca yanında çay olsa yeter..Elinize sağlık baya emek vermişsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bunu epey bir önce denemiş ve bayılmıştım tadına. Ama işte poğoçaya bari margarin eklemeyeyim diye daimi tariflerim arasına girmemişti. Ellerine sağlık. Cidden güzel oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :shy: Tereyağı ile yapmanızı öneririm..Çok daha lezzetli oluyor

      Sil
  4. Görüntüye bayıldım, en kısa zamanda denemek lazım, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Klasik çay bardağı ( 100 ml civarında), klasik su bardağı ( 200 ml)

      Sil
  6. değerli selmma molla oğlu hanım hünerli ellerinize sağlık pastane poğaçanızı aşama aşama anlaşılır anlatım tarzınızla kaliteli malzemelerinizle pişirme tarzınızla her zaman olduğu gibi efsaneler yaratıyorsunuz sayfanızı beğeni ile takip ediyoruz sizlere kolaylıklar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı günler hoşça kalın .neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu ettiniz beni...Çok teşekkür ederim... Sevgiler :heart:

      Sil
  7. elinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  8. Tarifleriniz birebir tutuyor. Senelerdir un helvasi tarifinizi afiyetle yiyor ve dagitiyorum begenenlere.. Elinize saglik , bunu da hemen deneyecegim..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item