GÜLLAÇ

GÜLLAÇ NASIL YAPILIR GÜLLAÇ TARİFİ GÜLLAÇ Ramazan sofralarının vazgeçilmezi...Yapımı sadece 5 dakika ...İftar sonrası en hafif...




GÜLLAÇ NASIL YAPILIR
GÜLLAÇ TARİFİ
GÜLLAÇ
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi...Yapımı sadece 5 dakika ...İftar sonrası en hafif tatlı...
MALZEMELER:
8 adet güllaç yaprağı
1 litre  süt
2 su bardağı toz şeker ( Tatlı seviyorsanız 2,5 su bardağı şeker)
2- 3 yemek kaşığı gül suyu
Arası için:
1 kase dövülmüş ceviz veya  fındık veya antep fıstığı
YAPILIŞI:
Süt ve şekeri bir tencereye alın, şeker eriyinceye kadar kaynatın. Gül suyunu ekleyip ılınmaya bırakın. ( Süt sıcak olursa güllaç hamur olur).
Derin bir tepsiye sütün yarısını alın.
Tek tek güllaç yapraklarını  tepsideki süte güzelce bulayıp  servis edeceğiniz tepsiye dizin. Tepsiye dizerken her yaprağın üzerine  yarım kepçe daha süt dökün.
Tepsiye 4 adet güllaç yapraklarını dizdikten sonra  üzerine  ceviz serpin.
Kalan diğer güllaç yapraklarını da aynı işlemden geçirin.
tepside kalan sütü  üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın.
Üzerini arzuya göre süsleyin. ( Ben çilek,  dövülmüş antep fıstığı ve fındık  ile süsledim).
Dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapın
AFİYET OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 2509651322736084151

Yorum Gönder

  1. ben sevmiyorum ama eşim bayılıyor güllaç a
    Ramazana has olmazsa olmuyor yapıyorum bende
    sizinki de çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Selma Hanım görüntüsü çok güzel, emin,m tadı da öyledir, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ben hiç güllaç tatmadım biliyor musunuz:))) gerçek söylüyorum tatlıya düşkünlüğüm de yok evde de aranmıyor yapan birilerine denk gelirsem tadına bakacağım bir gün:)))
    ellerinize sağlık görüntü çok cazip.

    YanıtlaSil
  4. Selma Hanımcığım kar üzerinde açmış gül gibi görünüyor güllaçların nefis.Ellerine sağlık.Ben severim çok hafif ve ffresh bir tatlı sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Güllaç, hem de mide dostu :) Elinize sağlık. Sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  6. Geçenlerde ilk defa yaptım ama malesef tam istediğim gibi olmadı..Güllaç hamur da olmadı ama çözemedim yani..İnşallah ikinci seferde istediğim gibi olur. Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Neden bilmem bizim ev halkı sevemedi güllacı. Ben severim ama herkes yemeyince de kendim için o koca şeyi almıyorum. Fazla gelir haliyle. Bir yerde denk gelirse artık...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Görüntü çok güzel... İstanbul'a gelince ilk iş güllaç yemek olacak :))) elinize sağlık Selma Hanım:))

    YanıtlaSil
  10. Ben severim. Yaparım arada ..ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Çok severim.Ellerinize sağlık sizinki de pek bir nefis duruyor.

    YanıtlaSil
  12. Ramazan ayı güllaçsız geçmez..:) Severek yaparım ve lezzetine de bayılırım... Sizin yaptığınız güllaç da dolu dolu malzemelerle, muhteşem süslemeyle gerçekten çok güzel olmuş. Afiyetle tüketin..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. En sevdiğim tatlılardan biridir nasıl canım çekti anneme söylim de iftara yapsın malum benim yemek yapmakla aram yok :))

    YanıtlaSil
  14. Bu güllaç neden sadece Ramazan'da yapılır ki oysa ben çok seviyorum. Keşke her zaman yapılsa.

    YanıtlaSil
  15. becerikli kadınlara bayılırım ah ah ben de keşke mutfağı sevebilsem :) paylaşım için teşekkürler bu arada bloğunuzu takipteyim ben de beklerim :)http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item