ÇİLEK SOSLU TRİLEÇE TATLISI

ÇİLEK SOSLU TRİLEÇE TATLISI Son günlerin en popüler tariflerinden  biridir Trileçe...Sevgili ÖZLEM DALGIÇ YURTSEVEN' e tarifini bizl...


ÇİLEK SOSLU TRİLEÇE TATLISI
Son günlerin en popüler tariflerinden  biridir Trileçe...Sevgili ÖZLEM DALGIÇ YURTSEVEN' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..Ellerinize sağlık.
  • MALZEMELER:
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı toz fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı un
  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema
  • ÇİLEK SOSU İÇİN:
  • 500 gr çilek
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • YAPILIŞI:
  • Yumurtaları  köpürünceye kadar çırpın ve şekeri ekleyin. Kabarıncaya kadar mikserle çırpmaya devam edin.
  •  Toz fındık, vanilya ve kabartma toz ve  5 çorba kaşığı tepeleme unu ekleyin, spatulayla köpüğü söndürmeden karıştırın. 
  • Dikdörtgen cam fırın kabına yağlı kağıt serin  ve sıvıyağla yağlayın. Kek karışımını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin.
  • Şerbeti için, sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye alın, ısınınca  altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
  • Süsleme için orta boy çileklerden bir kase ayırıyoruz.
  • Sosu için, çilekleri, toz şekeri, suyu ve nişastayı doğrayıcıya koyup püre haline getirin. Süzgeçten geçirerek küçük bir tencereye koyun. Ocakta pişirin. Sos kaynayınca ocaktan alıp soğutun. 
  • Kek pişince soğutun ve kare kare dilimleyin.
  • Üzerine soğumuş şerbeti dökün. Tamamen soğumaya bırakın. 
  • Soğuyunca üzerine çırpılmış  krem şantiyi sürün.
  • Üzerine de çilek sosu dökerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

trileçe 5258455782048026793

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item