SİMİT POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

SİMİT POĞAÇA

SİMİT POĞAÇA Hamuru çok başarılı bir poğaça tarifi...Ben kıymalı iç malzeme kullandım... Kavurma, sucuk, salam vs. her türü iç mal...




SİMİT POĞAÇA
Hamuru çok başarılı bir poğaça tarifi...Ben kıymalı iç malzeme kullandım... Kavurma, sucuk, salam vs. her türü iç malzeme ile süper olur...Kek kalıbınızın ölçüsüne göre bezelere ayırınız..Fırından çıktığında çayınızı hazır etmeyi unutmayınız :)

·         MALZEMELER:
·         yarım paket yaş maya (21 gram)
·          1 çay bardağı ılık süt
·         1 çay bardağı yoğurt
·         2 yemek kaşığı od sıcaklığında tereyağı
·         1 adet yumurta
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         İç malzemesi için:
·         300 gr. kıyma
·         2 adet kuru soğan
·         2 yemek kaşığı sıvı yağ
·         tuz- karabiber
·         Üzeri için:
·         yumurta sarısı
·         susam
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
·         Üzerine kıymayı ekleyin ve topak topak olmaması için ezerek kavurun.
·         Tuz ve karabiberle tatlandırın.
·         İç malzemeyi soğumaya bırakın.
·         Hamur yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz  şeklinde açın.
·         Unu üzerine tuzu serpin.
·         Mayayı ufalayarak unun ortasına alın,ılık sütü üzerine döküp maya eriyinceye kadar karıştırın. (Gerekirse çok az ılık su ilave edebilirsiniz).
·         Üzerine yoğurt, tereyağı ve yumurtayı alıp ortadan başlayarak kenarlardan unu yavaş yavaş alıp yoğurmaya başlayın.
·         Hamuru MAYALANDIRMADAN bezelere ayırın.(Ben  10 bezeye ayırdım ama  kek kalıbıma 8 beze sığdırabildim).
·         Her bezeyi elinize  biraz açın ve içene bolca kıymalı iç malzemeden koyup kapatın ve yuvarlayın.
·         Yağlanmış kek kalıbına  bezelerin ek kısmı alt alta gelecek şekilde yan yana dizin.
·         Üzerine 1 çay kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün.
·         Bolca susam serpin.
·         Üzerini kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yeni HAMURİŞLERİ 2814888574381767095

Yorum Gönder

  1. Güzel tarifiniz icin tesekkürler

    YanıtlaSil
  2. Süper görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Az yemeliyim kilo vermeliyim dediğim günler de böyle güzel tariflerle karşılaşınca aman ne olacak yemeyip de diyorum. Ellerinize sağlık. Mükemmel görünüyor :D

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor... Kıymayla denemek gerçekten güzel bir fikir. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor. Lezzet kadar sunum da önemli
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık yumuşak puf puf simit gibi ekmek gibi çok lezzetli olmalı sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ne desem bilemedim acaip canım çekti

    YanıtlaSil
  9. KIymalıııı süper:)) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. çok hoş bir lezzet simit poğaça nefis oluyor ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Sizi takip etmek çok hoşuma gidiyor ellerinize sağlık çok güzel şeyler paylaşıyorsunuz elinize ve emeğinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. bu tarife bayıldım özellikle de şekil kısmına
    hazır ekmek hamurundan da olurmu acaba :)) acil durumlarda

    YanıtlaSil
  13. Nefis görünüyor, hamurunun gayet iyi olduğu belli, aldım tarifi :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Öğlen yemeğine 40 dakika var tam acıktım olsa da yesem ellerine sağlık nefis görünüyor :-)

    YanıtlaSil
  15. değişik olmuş elinize sağlık bu sanırım peynirle de olabilir değil mi??

    YanıtlaSil
  16. eskiden beri takipte olduğum için tariflerinizde görsellk ön planda :) Sunum bir harika Elinize saglık :) Lezzet Tramvayı

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item