ENGİNAR PÜRESİ
ENGİNAR PÜRESİ Sağlık için enginar diyoruz... Enginarın meze&salata tarzı bir tarifi...Mevsiminde dondurucuya koyduğum engi...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/12/enginar-puresi.html
ENGİNAR PÜRESİ
Sağlık için enginar diyoruz... Enginarın meze&salata tarzı bir tarifi...Mevsiminde dondurucuya koyduğum enginarları kullandım...Sarımsak,tuz,zeytinyağı ve limon suyunu kendi damak tadınıza göre kullanınız...
·
MALZEMELER:
·
3 adet enginar
çanağı
·
1 yemek kaşığı
limon suyu
·
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
·
1-2 diş sarımsak
·
limon suyu
·
tuz
·
karabiber
·
bir tutam dereotu
·
YAPILIŞI:
·
Bir tencereye
enginar çanaklarını, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve üzerini geçecek kadar suyu
ekleyip, enginarlar yumuşayıncaya kadar
haşlayın.
·
Haşlanan
enginarları, sarımsak , limon suyu,zeytinyağı , tuz ve karabiberi robotta çekin.(Arzu ederseniz çok az kimyon ekleye bilirsinz).
·
İnce kıyım doğranmış dereotunu ekleyip
karıştırın ve servis tabağına alın.
·
Üzerini süsleyin.
·
AFİYET OLSUN