İNCİR SOSLU MUHALLEBİ | Mutfak Ve Tatlar

İNCİR SOSLU MUHALLEBİ

İNCİR SOSLU MUHALLEBİ İncir ağacı benim çocukluğumdur....Bana göre tırmanması en kolay ağaçtır incir ağacı....Hele bu incir ağacı komş...


İNCİR SOSLU MUHALLEBİ
İncir ağacı benim çocukluğumdur....Bana göre tırmanması en kolay ağaçtır incir ağacı....Hele bu incir ağacı komşunun bahçesindeyse incirler daha da cazip gelir bir çocuğun gözüne 

İncir sevdiğim için bu tarifi çok seviyorum 


• MALZEMELER:
•  1 litre süt
•  3 yemek kaşığı tepeleme un
•  6 yemek kaşığı toz şeker
•  1 paket vanilya
•  1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
•  SOSU İÇİN:
•  6 adet taze olgun incir ( Ballı olanlardan)
•  YAPILIŞI:
•  Bir tencereye, süt, şeker ve unu alın.
•  Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ( Ben çırpma teli kullanıyorum.) muhallebi kıvamında pişirin.
•  Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. ( Aromaları böyle daha belirgin oluyor.)
•  Muhallebi göz göz olunca ateşten alın.
•  Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın.
•  Oda ısısında soğumaya bırakın.
•  SOSUN YAPILIŞI:
•  İncirlerin kabuklarını soyun ve robotta püre haline getirin.
•  Soğuyan muhallebinin üzerine incir püresini  paylaştırın ve iyice Soğumaya  bırakın.
•  AFİYETLER OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

SÜTLÜ TATLILAR 7013102904083762078

Yorum Gönder

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık selmacım,çocukluk anıları çok önemli yer tutuyor hayatımızda
    sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item