KARBONATLI POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

KARBONATLI POĞAÇA

KARBONATLI POĞAÇA Kıyır kıyır ama yumuşak bir poğaça ....Ertesi gün dahi aynı tazeliğini koruyor... Çocukluğumuzda annelerimizin yaptığı...


KARBONATLI POĞAÇA
Kıyır kıyır ama yumuşak bir poğaça ....Ertesi gün dahi aynı tazeliğini koruyor...Çocukluğumuzda annelerimizin yaptığı poğaça tadında...


·         MALZEMELER:
·         125 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
·         2 adet yumurta ( 1 sarısı üzerine)
·         1 su bardağı yoğurt
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         5 gr karbonat ( 1 çay kaşığı dolusu)
·         1 çay kaşığı tuz
·         aldığı kadar un ( 4 su bardağı kadar)
·         İçi için:
·         Peynir
·         maydanoz
·         üzeri için
·         yumurta sarısı
·         susam
·         çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına, eritilmiş tereyağı,sıvı  yağ, yoğurt, yumurta ve karbonatı alıp karıştırın.Birkaç dakika kabarması için bekleyin.
·         Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
·         5 dakika  hamuru dinlenmeye bırakın.
·         Peynir ve ince kıyım doğranmış maydanozu karıştırın.
·         Hamurdan  mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
·         Acunuzun içinde açıp yeteri kadar iç malzemeyi koyup kapatın ve yuvarlağın.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
·         Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
·         Önceden  ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 1589749752248905641

Yorum Gönder

  1. Bende tam karbonatli ya da kabartma tozulu pogaca tarifi ariyordum :) Mutlaka deneyecegim canim. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Afiyetler olsun...Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item