KIYMALI BULGURLU CEVİZLİ POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

KIYMALI BULGURLU CEVİZLİ POĞAÇA

KIYMALI BULGURLU CEVİZLİ POĞAÇA Bu poğaçanın iç malzemesini  kendi yaptığınız herhangi bir mayalı veya kabartma tozlu bir hamurda ku...




KIYMALI BULGURLU CEVİZLİ POĞAÇA
Bu poğaçanın iç malzemesini  kendi yaptığınız herhangi bir mayalı veya kabartma tozlu bir hamurda kullanabilirsiniz...Bildiğiniz gibi kıyma- bulgur ve ceviz üçlüsü birbirine çok yakışıyor..Biraz içli köfte harcı gibi...İç malzemeye 1 adet kuru soğanda ekleyebilirsiniz..


     ·         MALZEMELER:
·         1 adet yumurta
·         1 paket yaş maya ( 42 gr) veya 1 paket instant maya
·         1 su bardağı yoğurt
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 çay bardağı ılık su
·         1 yemek kaşığı şeker
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         alabildiğince un (  4 - 4,5 su bardağı kadar un)
·         İç harcı için:
·          200 gr.kıyma
·          1 çay bardağı ince bulgur
·          1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
·          1 tutam maydanoz
·          tuz
·         karabiber
·          sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına ılık su ve yaş mayayı alınız.
·         Maya eriyinceye kadar karıştırınız.
·          Sıvı yağ, yoğurt ve  yumurtayı  ilave edip karıştırınız.
·         Şeker,tuz  ve azar azar unu ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurunuz..
·         Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaıncaya kadar mayalandırınız.
·         İnce bulgurun üzerine biraz sıcak su ekleyerek kabarmasını bekleyiniz.
·         Bir  tavaya yeteri kadar sıvı yağ alıp kıymayı kavurunuz.
·         Kavrulan kıymanın üzerine şişen bulguru, ceviz, tuz ve karabiberi ekleyip soteleyiniz.
·         Ocaktan alıp kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırınız.
·         Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapınız.
·         Bezeleri avucunuzun içinde açıp yeteri kadar iç malzemeden koyup kapatınız ve yuvarlak  şekil veriniz.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
·         Yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırınız ve poğaçaların üzerine sürünüz.
·         Ilık 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
·         Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine hafif su serpip üzerini 3-4 dakika kapatınız.
·         AFİYET OLSUN







DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 4921602848047905639

Yorum Gönder

  1. böreğini yemiştim ama poğoça hiç tadmadım eminimde buda güzeldir elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. poğaçanız nefis görünüyor..
    ellerinize sağlık.
    afiyetle..
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  3. Poğaça içli köfte poğaçası olmuş. Sanırım daha öncede sizde gördüm diye hatırlıyorum. Ellerinize sağlık.. Çok çok zengin ve doyurucu .. Sanırım ben 1 tane alsam .. Ayıp olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim...yanlış hatırlamışsınız...ilk kez bu tür bir iç malzeme kullandım..harika oldu...

      Sil
  4. nasılda güzel kabarmışlar pufff :)

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor poğaçalar tadı da eminim çok güzeldir...:) Ellerine sağlık Selmacım. Kimseler görmeden ben bir tane aldım bile. Sevgilerimi bıraktımmmm...:)))

    YanıtlaSil
  6. Selam.
    Nefis bir tarif mutlaka deneyecegim ..Elinize saglık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Tamamdır. Belki başka poğaçanızı hatırladım.. Tekrar ellerinize sağlık. Çok zengin..

    YanıtlaSil
  8. Çok lezzetli görünüyor.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item