SODALI MİLFÖY BÖREĞİ
SODALI MİLFÖY BÖREĞİ BU ÖLÇÜ BÜYÜK FIRIN TEPSİSİ İÇİNDİR. DAHA KÜÇÜK TEPSİDE YETERİ KADAR MİLFÖY VE 1 ADET YUFKA KULLANINIZ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/02/sodali-milfoy-boregi.html
SODALI MİLFÖY BÖREĞİ
BU ÖLÇÜ BÜYÜK FIRIN
TEPSİSİ İÇİNDİR. DAHA KÜÇÜK TEPSİDE YETERİ KADAR MİLFÖY VE 1 ADET YUFKA
KULLANINIZ.
Milföyleri dolaptan çıkarıp biraz çözülmelerini bekleyiniz.
Milföyleri dolaptan çıkarıp biraz çözülmelerini bekleyiniz.
Açarken
kenarlara bastırırsanız milföyler kabarmaz.
Dilediğiniz iç malzemeyle yapabilirsiniz. Ben
1 tepsi peynirli, 1 tepsi kıymalı yaptım.
Böreğinizi hazırlayıp, dolaba koyabilirsiniz.
Misafirleriniz geldiğinde pişirip, sıcak servis yapabilirsiniz.
Bu börekte yağ kullanılmıyor. Milföyün kendi
yağı yeterli oluyor.
·
MALZEMELER:
·
1 paket milföy ( 1
kilo)
·
2 adet yufka
·
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·
1 kalıp
böreklik beyaz peynir
·
maydanoz
·
SOSU İÇİN:
·
1 şişe soda
·
2 adet yumurta
·
YAPILIŞI:
·
Milföylerin uç
kısımlarını inceltmeden iki adet milföyü yan yana hafifçe büyütünüz.
·
Yağlanmış fırın
tepsisine yeteri kadar milföyün 1. katını yerleştiriniz.
·
Üzerine kenarları dışarıda kalacak şekilde yufkayı seriniz.
·
Kıyılmış maydanoz
ve peyniri karıştırıp yufkanın üzerine serpiniz.
·
Yufkanın
kenarlarını düzgünce üzerlerine kapatınız
·
Kalan milföyleri de
aynı işlemden geçirip en üste yerleştiriniz.
·
Böreği dilimlere kesiniz.
·
Bir kapta yumurta ve sodayı çırpıp böreğin zerinden her yanına dökünüz.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında üzerleri kızarana
kadar pişiriniz.
·
AFİYET OLSUN