SODALI MİLFÖY BÖREĞİ

 SODALI MİLFÖY BÖREĞİ           BU ÖLÇÜ BÜYÜK FIRIN TEPSİSİ İÇİNDİR. DAHA KÜÇÜK TEPSİDE YETERİ KADAR MİLFÖY VE 1 ADET YUFKA KULLANINIZ...



 SODALI MİLFÖY BÖREĞİ
         BU ÖLÇÜ BÜYÜK FIRIN TEPSİSİ İÇİNDİR. DAHA KÜÇÜK TEPSİDE YETERİ KADAR MİLFÖY VE 1 ADET YUFKA KULLANINIZ.
        Milföyleri dolaptan çıkarıp biraz çözülmelerini bekleyiniz. 
    Açarken kenarlara bastırırsanız milföyler kabarmaz.
         Dilediğiniz iç malzemeyle yapabilirsiniz. Ben 1 tepsi peynirli, 1 tepsi kıymalı yaptım.
        Böreğinizi hazırlayıp, dolaba koyabilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde pişirip, sıcak servis yapabilirsiniz.
         Bu börekte yağ kullanılmıyor. Milföyün kendi yağı yeterli oluyor. 
      
·         MALZEMELER:
·         1 paket milföy ( 1 kilo)
·         2 adet yufka
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·         1 kalıp böreklik  beyaz peynir
·         maydanoz
·         SOSU İÇİN:
·         1 şişe soda
·         2 adet yumurta
·         YAPILIŞI:
·         Milföylerin uç kısımlarını inceltmeden iki adet milföyü yan yana hafifçe büyütünüz.
·         Yağlanmış fırın tepsisine yeteri kadar milföyün 1. katını yerleştiriniz.
·         Üzerine  kenarları dışarıda kalacak şekilde yufkayı  seriniz.
·         Kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırıp yufkanın üzerine serpiniz.
·         Yufkanın kenarlarını düzgünce üzerlerine kapatınız
·         Kalan milföyleri de aynı işlemden geçirip en üste yerleştiriniz.
·          Böreği dilimlere kesiniz.
·          Bir kapta yumurta ve sodayı  çırpıp böreğin zerinden her yanına dökünüz.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  üzerleri kızarana kadar  pişiriniz.
·         AFİYET OLSUN















DAHA FAZLA LEZZET

yufkalı milföylü börek nasıl yapılır 7658063384768571201

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item