ACIKALI ÇÖREK
ACIKALI ÇÖREK Ekmek hamurundan pratik acılı bir çörek tarifi... Ekmek hamuru yerine mayalı kendi hamurunuzu da aynı şekilde ku...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/acikali-corek.html
ACIKALI ÇÖREK
Ekmek hamurundan pratik acılı bir çörek tarifi... Ekmek hamuru yerine mayalı kendi hamurunuzu da aynı şekilde kullanabilirsiniz...
·
MALZEMELER:
·
1 adet ekmek hamuru ( Ölçüleri artırabilirsiniz).
·
2 yemek kaşığı tepeleme acıka
·
Üzeri için:
·
1 yumurta sarısı
·
susam- çörek otu
·
YAPILIŞI:
·
Ekmek hamurunu fırından aldığımızda iyice mayalanmasını
bekleyelim.Mayalanan hamuru hafif unlu zeminde merdane yardımıyla açalım.
·
Üzerine hafif sıvı yağ sürelim.
·
Acıkayı kaşık yardımıyla yufkanın üzerine yayalım.
·
Bir ucundan rulo yapmaya başlayalım.
·
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
·
Susam - çörek otu serpelim.
·
Yaptığımız ruloyu dilimlere keselim.
·
Yağlanmış fırın tepsisine
dizelim.
·
Tepside 5-10 dakika kadar mayalandıralım.
·
180 derecelik ılık fırına verelim.
·
Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
·
Ben çıtır sevdiğimden Piştikten sonra tepsinin üzerini kapatmadım. daha
yumuşak olmasını istiyorsanız, fırından çıkardığınızda üzerine hafifi su
serperek tepsinin üzerini 4-5 dakika
kadar örtünüz.
·
AFİYET OLSUN
·
ACIKA
·
1 kase biber salçası (tercihen acı salça)
·
1 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
·
kişniş ( Ben toz kişniş kullandım).
·
4-5 diş ezilmiş sarımsak
·
yeteri kadar zeytinyağı,
·
tuz ( Salça tuzsuz ise)
·
acı biber ( salça acı değilse)
·
YAPILIŞI:
·
Tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştıralım.
·
Kıvamı ekmeğe sürülecek kıvamda olmalıdır.
·
Kahvaltılarda taze ekmeğin veya kızarmış ekmeğin üzerine tereyağı ve acıka
sürmenizi tavsiye ederim.
· Abaza otunuz varsa eklemenizi öneririm.
Acıkayı çok severim bu çörek efsane olmuştur eminim :)
YanıtlaSil