3 2 1 POĞAÇASI (GALETA UNLU)
3 2 1 POĞAÇASI (GALETA UNLU) 3 2 1 poğaçası bir zamanlar çok moda bir tarifti... facebook sayfamı açtığımda ilk paylaştığım tariflerde...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/321-pogacasi-galeta-unlu.html
3 2 1 POĞAÇASI (GALETA UNLU)
3 2 1 poğaçası bir zamanlar çok moda bir tarifti... facebook sayfamı açtığımda ilk paylaştığım tariflerden biridir...Bu defa yapım aşamalarıyla paylaşıyorum...Takipçilerimin bu tarif ile ilgili sorularının başında 3 paket kabartma tozunun hamura acılık verip vermediği üzerinedir...Hayır acılık vermiyor..yumuşacık ,içi kabarık bir poğaça oluyor...Bu tarifte yumurta kullanmıyoruz...Ben bu tarifi sucuk kullanarak da denedim, o da farklı bir lezzet oldu..peynirli de yapabilirsiniz...AFİYET OLSUN...
·
MALZEMELER:
·
3 paket kabartma tozu
·
2 su bardağı yoğurt
·
1 su bardağı sıvı
yağ
·
2 çay kaşığı tuz
·
4,5 su bardağı un
·
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·
2-3 adet haşlanmış
patates
·
1 adet kuru soğan
·
1 tatlı kaşığı
salça ( Kullanmayabilirsiniz).
·
tuz- karabiber- pul
biber
·
yeteri kadar sıvı
yağ
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Galeta unu
·
YAPILIŞI:
·
Tavaya yeteri kadar
sıvı yağı alalım ve ince kıyım doğranmış kuru soğanı pembeleşinceye kadar
kavuralım.
·
1 tatlı kaşığı
salçayı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
·
Haşlanmış
patatesleri ezelim ve tavaya ilave edelim.
·
1-2 dakika birlikte
kavurduktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
·
Hamuru için;
· Yoğurma kabına yoğurt ve sıvı yağı alalım, karıştıralım.
· Üzerine azar azar unu ve kabartma tozlarını ilave edelim.
· Ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
· Hamuru 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
· (Benim acelem vardı hemen şekillendirdim ve sonuç yinede başarılı oldu).
· Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
· Avucumuzun içinde açalım.
· Ve ortasına yeteri kadar iç malzemeden koyalım.
· Yuvarlak şekilde kapatalım.
· Bir kaseye galeta ununu koyalım
· Poğaçaların üzerini ve yanlarını galeta ununa bulayalım.
· Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
· Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
En kısa zamanda denemek gerek. Nefis gözüküyor. Elinize sağlık. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilBenimde severek yaptigim pratik bir pohaca. Ben tarifde yazdigi gibi 3 degil 2 tane kabartma tozu kullaniyorum cünkü cok kabartma tozu tadi oluyor.
YanıtlaSilÇok güzel oluyor gerçekten.Bir bakayım değişik mi acaba dedim ve sitene hoop geldim.İyi ki geldim saatlerdir burası açık. müziğin ritmiyle işeten yorgun argın gelmeme rağmen mutfağı toparladım=)) Bayıldım bayıldım.
YanıtlaSilharika bir tarif bu çok sık yaptım 3 paket kabartma hiç anlaşılmıyor gevrek oluyor..çok lezzetli..peynirlide yaptım..oda çok güzel oluyor.rahatlıkla deneyebilirsiniz. tavsiye ediyorum. aytül.
YanıtlaSilBenim de çok beğendiğim bir tarif... Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
Evren
peynirlisini yapanlardanım ama şimdi galeta unlu ve patetesli deneyecem harika tarif denemelisiniz ellerinize sağlık
YanıtlaSilEn kısa zamanda denıcem ellerine sağlık selma hanım kübra şahan
YanıtlaSilEn kısa zamanda denicem harika duruyor Küba şahan
YanıtlaSilHep denemek istedğim bir tarif ama bir türlü kısmet olmadı. Ellerine sağlık
YanıtlaSilDenemeye değer
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyorlar. Eminim lezzeti de öyledir. Çünkü denenmiş güzel yorumlar var. Ellerinize sağlık Selma hanım.
YanıtlaSilellerinize sağlık. birkaç kişiden duydum ben de merak ediyordum 3-2-1 poğaçasını. Sizin tarif ile yapacağım. fakat merak ettiğim birşey var.buzluğa konulur mu acaba ve nasıl konuluyorsa nasıl pişmiş,çiğ?
YanıtlaSilhilal
Hamur ele yapisan bir hamur mu
YanıtlaSil