KREMALI PASTANE KURABİYESİ
KREMALI PASTANE KURAB İYESİ En popüler kurabiye tarifimdir...Tanıdıklarımın bir toplantıları olduğunda, ( Doğum ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/kremali-pastane-kurabiyesi.html
KREMALI PASTANE KURABİYESİ
En popüler kurabiye
tarifimdir...Tanıdıklarımın bir toplantıları olduğunda, ( Doğum günü, nişan,
mevlit vs), bu kurabiyeyi yapar götürürüm...Çok bereketli bir tariftir... Her tadanın çok beğendiğini belirtmek isterim... Yapımı eğlenceli fakat bir
o kadar da oyalayıcıdır... Her
denediğinizde aynı başarıyı elde ederseniz. ..Krema hamuru yumuşattığından ertesi
gün kurabiye yumuşar... Bu yüzden o gün
tüketeceğiniz kadarına marmelat veya krema
kullanınız... Şimdiden afiyet olsun...
·
HAMUR MALZEMELERİ:
·
1 paket oda
sıcaklığında tereyağı ya da margarin
·
2 yumurta sarısı
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
2 çay bardağı şeker
·
1 çay bardağı
sıvı yağ
·
1 paket kabartma
tozu
·
5- 5,5 su bardağı
un
·
( HAMURUN YARISINI
KAKAOLU YAPMAK İSTEYENLER,2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO KULLANABİLİRLER.)
·
KREMASI:3,5 su
bardağı süt
·
4 yemek kaşığı un
·
3,5 yemek kaşığı
toz şeker
·
1 paket vanilya
·
1 yemek kaşığı
tereyağı
·
ÖN BİLGİ:
·
Bu tarif pastaneden
alınmıştır.Hamurunu her anlamda çok beğeneceksiniz.Ben bu şekilde hazırladım
ama sizler bunu dilediğiniz her kalıpla çalışabilirsiniz.Hamurunuzun yarısını
beyaz, yarısını kakaolu kullanabilirsiniz.Ayrıca kremasını beyaz yerine kakaolu
da yapabilirsiniz.(Yukarıdaki beyaz kremaya 2-3 kaşık kakao katabilirsiniz.)
·
Örneğin:
Kurabiyenizi beyaz yapacaksanız, kremasını kakaolu yapın.Ya da krema yerine
kurabiyenizin içine marmelat sürün. Hamuru merdaneyle açıp, değişik kalıplarla
kesip, bir tanesinin üzerine krema veya marmelat sürün, diğer parçayla üzerini
kapatın.Yine özellikle kalp kalıbıyla çok şık oluyor.
·
HAMURUN YAPILIŞI:
· Karıştırma kabına
öncelikle yağımızı alalım,iyice ezelim.Yumurtaları,yoğurdu, sıvı yağını,
şekerini katıp,güzelce karıştıralım.Unu ve kabartma tozunu eleyerek
ekleyelim.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
· Kullandığım tırtıl kalıp. Marketlerde ve
pazarlarda çok uygun fiyata satılıyor.
·
Kalıbın içine yeteri kadar hamur koyalım ve
baş parmağımızla hamura bastırarak kalıptan çıkaralım.
·
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
dizelim.180 derecelik fırında pişirdim. Ben hamura 3-4 kaşık kakao ekledim. Eğer beyaz hamur
kullanacaksanız hafif pembeleşince fırından çıkarın.
·
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerimizi
soğumaya bırakalım.
·
KREMANIN YAPILIŞI:
·
Yağ hariç tüm krema
malzemelerini bir tencereye alıp, orta hararetli ateşte karıştırarak
pişirelim.Göz göz olunca altını kapatıp, yağımızı ilave edelim.Mikserle iyice
çırpalım.
·
Kurabiyelerimiz
soğuduktan sonra tek kurabiyemizin üzerine krema sürelim,
·
diğer bir kurabiye ile üzerini kapatalım.
·
Çift olan kurabiyemizin bir ucunu kremaya
bulayıp,
·
Hindistan cevizi ya
da dövülmüş ceviz- fındık veya dövülmüş antep fıstığına bulayalım.
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık paylaştığınız bütün tarifler çok güzel oluyor teşekkür ederim
YanıtlaSilellerinize sağlık. bu tariften acaba kaç tane kurabiye çıkıyor
YanıtlaSil14/15 tane kurabiye çıkıyor bende
Sil