SUCUKLU TOST
SUCUKLU TOST Mangaldan sonra ki sucuğun en güzel hali... Dışarıda yediğimiz sucuklu tost nedense apayrı bir lezzette gelir. Sanki evde...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/10/sucuklu-tost.html
SUCUKLU TOST
Mangaldan sonra ki sucuğun en güzel hali... Dışarıda yediğimiz sucuklu tost nedense apayrı bir lezzette gelir. Sanki evde eksik olan bir şey vardır...Sanıyorum, dışarıdaki tost makinalarından kaynaklanıyor, çok ağır ve her daim sıcak...Tost ekmeğini koyar koymaz çıtır bir halde pişiriyor... İçine kaşar da kullanılıyorsa o sıcaklıkla hemen erir ve taşar...a birde eskiden Vita yağı kullanılırdı, lezzeti orada mı gizliydi bilemem :) Evde de fena olmuyor, özellikle sabah kahvaltılarında... AFİYET OLSUN
·
MALZEMELER:
·
Tost ekmeği
·
Sucuk
·
Tereyağı veya
margarin
·
YAPILIŞI:
·
Tost makinasını
ısıtalım.
·
Sucukları ince
dilimler halinde yuvarlak keselim.
·
Tost ekmeklerini
bir ucundan keselim. ( Bazı markalarda
kesik oluyor.)
·
Ben sucukları tere
yağında önce çok hafif kızartıyorum ama
çiğden de kullanabilirsiniz.
·
Tost ekmeklerinin
içine yeteri kadar sucuk yerleştirelim.
·
Tost ekmeklerinin
alt ve üstüne yeteri kadar katı yağ sürelim.
·
Ve ısınmış tost
makinasına koyup bastıralım.
·
Bir yüzü pişince
diğer tarafını çevirip tekrar bastıralım.
·
Sıcak servis
yapalım.
·
AFİYET OLSUN
Doğru söylüyorsunuz dışarıda bir başka oluyor tostlar. Hatta 17 senelik Bodrum yaşantında tost özlemiştim ve İstanbul'a gelince hep tost yerdim. :)) Ellerinize sağlık sizinkiler de çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil