SUCUKLU TOST | Mutfak Ve Tatlar

SUCUKLU TOST

SUCUKLU TOST Mangaldan sonra ki sucuğun en güzel hali... Dışarıda yediğimiz sucuklu tost nedense  apayrı bir lezzette gelir. Sanki evde...



SUCUKLU TOST
Mangaldan sonra ki sucuğun en güzel hali... Dışarıda yediğimiz sucuklu tost nedense  apayrı bir lezzette gelir. Sanki evde eksik olan bir şey vardır...Sanıyorum, dışarıdaki tost makinalarından kaynaklanıyor, çok ağır ve her daim sıcak...Tost ekmeğini koyar koymaz çıtır bir halde pişiriyor... İçine kaşar da kullanılıyorsa o sıcaklıkla hemen erir ve taşar...a birde eskiden Vita yağı kullanılırdı, lezzeti orada mı gizliydi bilemem :) Evde de fena olmuyor, özellikle sabah kahvaltılarında... AFİYET OLSUN


·         MALZEMELER:
·         Tost ekmeği
·         Sucuk
·         Tereyağı veya margarin
·         YAPILIŞI:
·         Tost makinasını ısıtalım.
·         Sucukları ince dilimler halinde yuvarlak keselim.
·         Tost ekmeklerini bir ucundan keselim. ( Bazı markalarda  kesik oluyor.)
·         Ben sucukları tere yağında önce  çok hafif kızartıyorum ama çiğden de kullanabilirsiniz.
·         Tost ekmeklerinin içine yeteri kadar sucuk yerleştirelim.
·         Tost ekmeklerinin alt ve üstüne yeteri kadar katı yağ sürelim.
·         Ve ısınmış tost makinasına koyup bastıralım.
·         Bir yüzü pişince diğer tarafını çevirip tekrar bastıralım.
·         Sıcak servis yapalım.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

tost ekmeği 8083123167985638873

Yorum Gönder

  1. Doğru söylüyorsunuz dışarıda bir başka oluyor tostlar. Hatta 17 senelik Bodrum yaşantında tost özlemiştim ve İstanbul'a gelince hep tost yerdim. :)) Ellerinize sağlık sizinkiler de çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item