RÜZGAR GÜLÜ
RÜZGAR GÜLÜ Sevgili ÖZLEM YURTSEVER'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık.
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/10/ruzgar-gulu.html
RÜZGAR GÜLÜ
Sevgili ÖZLEM YURTSEVER'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür
ederiz, ellerinize sağlık.
·
MALZEMELER:
·
1 paket oda sıcaklığında tereyağı veya margarin ( 250 gr)
·
1 su bardağı pudra şekeri
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
4 yemek kaşığı buğday nişastası
·
aldığı kadar un
·
2 yemek kaşığı kakao ( Hamurun yarısı için)
·
YAPILIŞI:
·
Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·
Hamuru ikiye bölüp, bir parçasına 2 yemek kaşığı kakao ekleyip, yoğuralım.
·
Fındık büyüklüğünde bezeler yapalım.
·
2 adet kakaolu, 2
adet sade topları ,resimdeki gibi karşılıklı
koyup avuç içinde yuvarlayalım.
·
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim.
·
AFİYET OLSUN
1PAKET margarin ne kadar?
YanıtlaSil250 gram
SilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilTarife bayıldım ama müziğe daha çok bayıldım.. Çok iyi geldi ruhuma ...)) Emeklerinize sağlık.. Sevgiler Selma hanımcım...
YanıtlaSilBu tarifi çok seviyorum nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilkabartma tozu ve vanilya yok öyle mi?
YanıtlaSilVanilya arzu ederseniz kullanabilirsiniz fakat kabartma tozu kullanılmıyor.
SilNe kadar un kullanmıştınız takriben? (Züleyha )
YanıtlaSilBen 4-4,5 bardak un kullandım, aynı şekli yapmak için daha katı bir hamur yapmak mı gerekiyor? Aynı şekil olmasa da ebruli görüntüde bir kurabiye oldu, tadı nefis, ağızda dağılıyor (Züleyha )
YanıtlaSilKaç tane kurabiye çıkıyor acaba ?
YanıtlaSilKaç tane kurabiye çıkıyor
YanıtlaSilMısır nişastası olurmu
YanıtlaSilOlur
Sil