ALMAN PASTASI ( TEKLİ)

ALMAN PASTASI Uzun yıllar önce Alman Pastası sadece pastanelerde satılırdı ama artık pastaneden  satın almaya gerek duymayacağımız har...


ALMAN PASTASI
Uzun yıllar önce Alman Pastası sadece pastanelerde satılırdı ama artık pastaneden  satın almaya gerek duymayacağımız harika tarifleri mevcut....Bu tarifte onlardan biri...Tekli Alman Pastası yemelere doyamayacağınız bir lezzette....Muz ayrı bir tat katıyor...Yaklaşık 30 adet kadar ....Ben krem şantiyi dekor olarak kullandım, kullanmayabilirsiniz...Özel günlerde denemenizi şiddetle tavsiye ederim..











·         MALZEMELER:
·         HAMURU İÇİN:
·         2 su bardağı süt
·         yarım paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
·         yarım su bardağı sıvı yağı
·         1 paket yaş maya
·         1 su bardağı toz şeker
·         2 adet yumurta
·         1 yemek kaşığı mahlep
·         alabildiğince un
·         KREMASI İÇİN:
·         4,5 su bardağı süt
·         1,5 su bardağı şeker
·         2,5 yemek kaşığı un
·         2,5 yemek kaşığı nişasta
·         1 adet yumurta sarısı
·         2 paket vanilya
·         1 poşet toz krem şanti
·         ARASI İÇİN:
·         2-3 adet muz
·         ÜZERİ İÇİN:
·         2 adet yumurta sarısı
·         file fındık
·         pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·         Geniş bir kabın için ılık süt, ve mayayı alalım,maya eriyinceye kadar karıştıralım.
·         Yağ, yumurta ve mahlebi ekleyelim.
·          İyice karıştıralım.
·         Azar azar unu ve şekeri  ilave edelim.
·         HAFİF ELE YAPIŞAN BİR HAMUR YOĞURALIM.
·         Ilık bir ortamda hamurumuzu mayalandıralım.
·         Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizi hafif  sıvı yağ ile yağlayarak yuvarlak şekil verip, tepsiye aralıklarla dizelim.
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. File fındık serpip, 180 derecede üzerleri pembeleşene değin pişirelim.
·         Pastamız pişerken bir yandan kremaları hazırlayalım.
·         KREMASI İÇİN; bir tencereye süt, şeker,yumurta sarısı, un,nişasta ve vanilyaları alalım, muhallebi kıvamında pişirelim.
·         Krema ılınınca toz krem şantiyi ekleyip,mikserle çırpalım.
·         Diğer yandan 1 poşet krem şanti ile yarım su bardağı soğuk sütü çırpalım ve buzdolabının  norma rafında bekletelim.
·         Fırından çıkan pastaları soğumaya bırakalım.
·         Soğuyan pastalarımızın üst kısmından dibe inmeden kapak gibi keselim.
·         İçine pişirdiğimiz kremadan yeteri kadar koyalım.
·         Birkaç muz dilimleri yerleştirelim.
·         Krem şantiyi mümkünse sıkma torbasına koyalım ve ve uç kısımlarına krem şanti ile dekorlayalım.
·         Üzerine pudra şekeri serpelim.
·          AFİYET OLSUN.
·         NOT: Dilerseniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürmeyip, beyaz pişirebilirsiniz.

·         NOT: Uç kısımlarına krem şanti kullanmayabilirsiniz

DAHA FAZLA LEZZET

pudra şekeri 4154225648540642666

Yorum Gönder

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık enfesss...Çok iştah açıcı görünüyorlar. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım çok lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık mutlaka denicem alman pastasını ben de çok severim ama tekli hiç yapmadım tariften emin olmak istiyordum aradığım tarifi buldum sanırım sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Daha iki gün önce aklıma düştü alman pastası. Başka bir şey isteseymişim Allahtan..Bu alman pastasının bir de elmalı olanı varmış. Nasıl bir şey acaba biliyor musunuz?
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Harika! yorum ve anlatım çok güzel pastalarda şaheser denenecek ve müptelası olacak bir tarif.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize ve emeginize saglikk..herzamanki gibi yine muhtesemm olmus..

    YanıtlaSil
  6. herzamanki gibi ellerinize ve emeginize saglik selma hanim..cok güzeller..muhtesem baska bisey demiyorum:)

    YanıtlaSil
  7. abla bu ölçülerden ortalama ne kadar çıkıyor yarın kızımın okulunda parti var yapmayı düşünüyorum cevap yazarsan sevinirim faceden

    YanıtlaSil
  8. abla bu ölçülerden ortalama ne kadar çıkıyor yarın kızımn sınıfında parti var bundan yapmak istiyorum birde akşamdan mı yaparsam daha güzel olur yoksa sabah mı cevap yazarsan sevinirim teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 adet kadar çıkıyor ama tabi daha küçük veya daha büyük de yapabilirsiniz. Sabah yapmanızı öneririm, mayalı olduğundan daha taze oluyor

      Sil
  9. slmlar suanda alman pastasini yapmaya calisiyorum, yanliz anlamadigim bisey var. Kremanin icerisine
    bir poset kremsanti geliyor, tekrar ayriyetten sütle beraber bir poset Kremsanti mi geliyor ayriyetten.

    YanıtlaSil
  10. Pişirip soğuttuğumuz muhallebinin içine 1 poşet toz haldeki krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık,çok nefis görünüyor,insan dayanamaz bu görüntüye

    YanıtlaSil
  12. Selma hanim ,gercektende yemelere doyulmaz, ellerinize saglik

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item